Samling:11:30
Kryss borta mot Viggan
2018-04-21 20:48
Marcus Minari, Bakari "Jo" Kinteh, Marcus Blomquist mot Jan Tauer samt Max Whitman på linjen
Spånga spelade oavgjort 0-0 borta mot Viggbyholm. Spånga hade större spelövertag och fler avslut, men laget lyckades inte upprepa seriepremiärens effektiva anfallsspel. Istället fastnade man i Viggbyholms lugnare tempo, Viggan har många erfarna spelare med förmåga att läsa spelet och att hålla boll.

Den mest erfarne, Jan Tauer, 35 år och tidigare bl.a. i Djurgården dominerade i Viggbyholms fasta situationer och redan i matchens fjärde minut tvingades Spångas målvakt Erik Lissel till en paradräddning på en skarvnick efter en frispark från just Jan Tauer. Sådana farligheter  på hörnor och frisparkar oroade sedan Spångas försvar under hela matchen.

Första 20 minuterna var jämna, med flera chanser från respektive lag, Spånga hade flera sekvenser med bra avslut som dock inte gav utdelning i protokollet, Viggbyholm å sin sida slog långt, dock oftast utan addressat.

Sista halvan av första halvlek tog Spånga alltmer över spelet, kanske är Vigganspelarnas stora erfarenhet kombinerad med visst sämre flås, i alla fall tog Spånga allt oftare initiativet, men fastnade ständigt i Viggbyholms backlinje som oftast hindrade avslut på mål.

Inte heller lyckades Spångas snabba anfallare höja tempot tillräckligt för att öppna upp samma försvarslinje, 0-0 alltså i halvtid.

- Viggbyholm skapade problem för oss med sitt långa spel inledningsvis men skapar egentligen bara några få målchanser på fasta som de gör riktigt bra, inleder Spångas assisterande tränare Pelle Bergsten. Från mitten på första tycker jag vi tar över spelmässigt. Dock kommer vi inte till så många riktigt bra målchanser då vi är för bekväma i spelet utan boll. Mackans skott i ribban var värd ett bättre öde och det hade säkert varit en lite annorlunda matchbild om den varit några cm lägre.

Spånga öppnade offensivt i andra och hade tidigt ett skott vid Viggbyholms stolprot, skottet tippades dock till hörna av målvakten. Å andra sidan hade hemmalaget ett vasst försök några minuter senare, skottet rann dock förbi målet.

Viggbyholm var första kvarten av andra mer aktivt och Spånga kändes ibland som agerandes i panik.

Mönstret från första halvlek upprepades dock och Spånga tog över spel och initiativ, bland annat frispelades unge Elliot Oskarsson på pass från Frans Gabro, Elliots skott tippades dock till hörna av hemmamålvakten.

Sista kvarten tryckte Spånga på rejält för mål, även Viggan hade dock några bra avslut. Tyvärr stördes spelet i detta läge av småruffighet och efterslängar och utmärkte domaren Fikret Göker fick dela ut flera gula kort innan han blåste av matchen, som alltså slutade 0-0.

- I andra börjar vi bättre och har ett kanonavslut av Marcus Minari vid stolproten, fortsätter Pelle, jag fattar än idag inte hur målvakten hinner dit. Klassräddning! Vi hade också problem att få till inläggen i medvinden, de blåste bort och ofta för långt eller över målet. Spånga har bollinnehav,  kommer i våg efter våg emellanåt, men faller ofta in i deras långbollande och förlorar lite för mycket närkamper. Vi var klart närmast tre pinnar tycker jag men fick inte till det i sista tredjedelen idag.

Läs även "Gula Örnens" matchanalys och se fler bilder på Viggans webbplats.

Serien rullar på, närmast välkomnar Spånga FC Järfälla på lördag kl 13 hemma på konstgräset, ett FC som vunnit sina två senaste matcher, dags för ändring på det?