Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herrar

Spånga IS FK
1 - 4
Kista SC
Spånga IS FK1 - 4Kista SC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 15 september, 13:00
Plats:Spånga IP 1
Tävling:
Matchnummer: 150001110
Samling:11:30
Kista SC vann rättvist mot Spångas herrar
2018-09-14 14:43

Kista SC var det bättre laget på lördagen på Spånga IP och vann med 4-1, även om Spånga hade häng med 1-2 i slutet av första halvlek.
Gästerna var fysiskt starkare, styrde framförallt mittfältet, satte inledningsvis hög press och stängde Spångas anfallsförsök och hade dessutom mer att spela för, tvåa i tabellen (H4N ») som man är.


Istället var det SC som anföll utgående från mittfältet och det var bara storspel av Erik Lissel i Spångas mål som höll nere siffrorna, Erik tippade, boxade och fångade Kista SC:s alla skott ända fram till den 23 minuten då Adin Aljovic löpte sig fri och satte 0-1.


Spånga försökte slå långt bakom Kistas backlinje, men hade svårt att tillräcklig tid att organisera sina anfall. Istället var det gästernas Dilzat Abdrim som fri på vänster sida enkelt chippade över Erik till 0-2.


På stopptid reducerade dock Spångas Bryan Chantera genom en skarvnick i mål efter frispark av Markus Blomquist, 1-2.


I andra halvlek satte Spångas tränare Micke Wallman in nya offensiva yttrar och nu började anfallspelet fungera, med långa bollar bakom Kistas backlinje på Wilondja Fataki, Engin Baran och Richard Tumba Kalenda. Kvarten i i andra noterade vi en cykelspark från Wilondja, dock utanför, samt en sekvens när Richard passade fram till Wilondja i inre boxen, tyvärr utan påverkan på målprotokollet.


Istället kom SC tillbaks i matchen och i den 63 minuten gjorde Adin 1-3, frispelad på en djupledsboll varefter han enkelt slog bollen bredvid Erik, ett klassiskt spelmål, Spångas backlinje blev i detta läge alltmer stressat. Det dröjde dock 20 minuter tills samme Adin upprepade sig med ett likadant spelmål till 1-4.


På slutet såg vi två trötta lag som hade sprungit rejält och matchen slutade därför avstannande. Matchen blev en rättvis seger för Kista SC, när dessutom konkurrenterna om kvalplatsen; Sollentuna och Järfälla förlorade sina matcher ökar chansen till avancemang för SC. men först ska kvalplatsspöket besegras, "been there, done that´" kan Spånga säga.


Bäst i lagen blev mittfältaren Kelly Armstrong i Kista SC och målgöraren Bryan Chantera i Spånga.


- Starkt jobbar av Kista SC, säger Spångas assisterande tränare Pelle Bergsten, idag var de mer motiverade än vi var, med chans på kval . Kista vinner mycket fler närkamper och ställer om på oss, gång på gång. Ändå skapar de inte så många chanser, men är ruskigt effektiva och tar till vara på de chanser som de tar sig fram på.


- Jag vet inte varför Spånga inte kunde motivera sig att spela lite mer desperat och koncentrerat, fortsätter Pelle, sannolikt pga att vi inte har något att spela för, varken uppåt eller nedåt. Vi slår bort för mycket enkla passningar vilket ger Kista mer bollinnehav än önskat och en enkel trepoängare idag.


Matchfakta  Spånga -  Kista SC

Spånga IP, naturgräsplan, 15 september 2018 kl 13, sol, 15 grader. Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-3-3.

MvErik Lissel
Backar Jonatan Habtom, Ali Ali, Serkan Görgülü, Nemanja Marojevic
MittfältMarkus Blomquist,  Elliot Oskarsson, Frans Gabro
Forwards Mikail Candemir, Engin Baran, Bryan Chantera

Avbytare

 Erik Gillsbro (mv), Wilondja Fataki, Richard Tumba Kalenda, Emil Gabro


Mål

0-1, Adin Aljovic, 23 min

0-2, Dilzat Abdrim, 32 min

1-2, Bryan Chantera, 45 min

1-3, Adin Aljovic, 63 min

1-4 Adin Aljovic, 85 min


Bäst i lagen
Kista SC
Kelly Armstrong

Spånga Bryan Chantera


Bilder

Gå till bildarkivet för 2018 » 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten