Nu bildar vi nya lag för barn födda 2015! Klicka här för mer information samt anmälan.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herrar

Spånga IS FK
1 - 1
Reymersholms IK
Spånga IS FK1 - 1Reymersholms IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 11 september, 14:00
Plats:Spånga IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000085105
Samling:12:30
15-årige Arvid Carlsson kvitterade till 1-1 för Spångas herrar
2021-09-10 15:53

Fler bilder (+17) >>

På lördagen vann lagen varsin halvlek, unge Arvid räddade Spånga i matchens 78 minut.

Så här rapporterar Spångas analytiker Wady Anton:

 

"Ibland räcker det inte hela vägen.
Idag var en sådan dag, efter att ha spelat en mindre bra första halvlek tog Spånga över ledpinnen från minut 60 till slut. Innan dess var matchen tempofattig och med stora luckor i bådas försvar men där Reymersholm lättast hade för sig att hitta fram.

 

Det resulterade i att lagen kom till några farliga lägen tidigt på matchen, men där Reymersholm drog längsta strået första halvlek och gjorde 0-1 genom ett inlägg från deras snabba yttermittfältare #10 William Tuisku till #13 Alexander Sundgren som bestämt sköt in bollen.

 

Det resultatet stod sig halvleken ut och ändå till minut 78’, då Spånga efter en längre periods spelövertag även fick utdelning - via den unga debutanten Arvid Carlsson som fick ett distinkt inlägg från den erfarne lagkamraten Emil Gabro. Arvid sköt sig därmed till Spångas yngsta målgörare någonsin i seniorsammanhang (15 år och 10 månader).

 

Spånga var hängivna att även få göra ett ledningsmål men det satte Reymersholms målvakt Deniz Öksüz stopp för. Efter ha räddat två 1v1 lägen i första halvlek fortsatte han briljera med en reflexräddning på mållinjen och många räddningar fler. Kan konstateras att resultatet rättvist speglade matchbilden sett till hela matchen.

 

Slutresultatet skrevs till 1-1 och därmed är tabelläget oförändrat mellan lagen. Spånga: 16 poäng. Reymersholm: 13 poäng."

 

Tack Wady

 

Och så här säger Spångas sportchef Micke Wiklund:

"Finns såklart en styrka i att underprestera och ändå få med sig en poäng, men i första halvlek är det inte många av de som startade som får godkänt. Det behövs en rejäl uppryckning och det handlar nästan uteslutande om inställning. Kvaliteten, nivån och kompetensen finns där men viljan att leverera saknades tydligt.

 

Glädjande är att det blir bättre efter en del byten och än mer glädjande är att det är flera av de yngre spelarna som driver upp både tempot och engagemanget. Det bådar såklart gott inför framtiden och den blå linjen vi driver i Spångamodellen och vår plantskolevision. Dock, ska ryggraden bestå av mer rutinerade spelare, det är det som ger resultat över en hel säsong och som fortsatt skapar utrymme för våra unga talanger att få växa in i seniorfotbollen.

 

Sist, hatten av för Arvid som gjorde sitt första inhopp förra veckan och skapade 2 farliga chanser och idag är den som med sitt kvitteringsmål räddar poängen åt oss, stolt, rörd och galet nöjd!"

 

Bäst i respektive lag blev Reymers målvakt Deniz och Spångas mittfältare Maxwell Morla. En kommentar är  att Isak Dahlin kan vara Spångas yngste målgörare, även han som 15-åring. Detta utan att förminska Arvids starka insats mot Reymers.

 

Reymersholms tränare Tommy Efraimsson anser att resultatet får anses vara rättvist och spegla matchen.

 

Matchfakta  Spånga - Reymersholm
11 september 2021 kl 14. Spånga IP, naturgräsplan. Växlande väder, 19 grader. Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-4-2.

 

 Mv                Erik Lissel
 Backar         Liam Hägvall (55), Kamran Nosrati, Andreas Grönvik, Lauin Amen (45)

 Mittfält       Ousman Jones (55), Maxwell Morla, Elliot Oskarsson (66), Markus Blomquist
 Forward      Taner Kocak; Emil Gabro (86)
 Avbytare   Nikos Karfopoulos, David Skeppmark (55),  Arvid Carlsson (66), Hassan Al Khawaja (86), Nemanja Marojevic (55), Wilondja Fataki (45)


Mål

0-1, Alexander Sundgren, 15 min
1-1, Arvid Carlsson, 78 min
 

Bäst i lagen

Reymersholm:  Deniz Öksüz
Spånga: Maxwell Morla

Bilder

Gå till bildarkivet för 2021

 

Läs oredigerad rapportering på Min Fotboll här.

 
 

 

 

 

 

 

 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 15/10 20:00
0 - 0  
Sön 10/10 13:00
5 - 0  
Lör 2/10 15:00
3 - 1  
 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten