Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herrar

Uppsala-Kurd FK
1 - 0
Spånga IS FK
Uppsala-Kurd FK1 - 0Spånga IS FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 20 september, 15:00
Plats:Johannesbäckskolan Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000084120
Samling:13:30
Återigen förlust för herrlaget
2020-09-20 23:45

Fler bilder (+20) >>
Återigen är inte turen och flytet på Spångas sida. Söndagens match blev en ganska ojämn tillställning där hemmalaget Uppsala-Kurd hade övertaget i första halvlek, dock utan vassare avslut. I andra halvlek tog Spånga kommandot, men även här med brist på målchanser. Istället blev det en straff som avgjorde i Uppsala-Kurds favör.
Det var en mycket viktig match, men under höstens enkelserie i Division 3 Norra Svealand ju alla matcher varit viktiga.

Spånga kunde ställa upp med sin nästintill vassaste startelva och den sju man starka bänken gick inte heller av för hackor.

Spånga hade Armin Bajamovic i mål bakom en fyrbackslinje med Bejoy Khan, Nikola Jevric, Tahsin Anar och Andreas Grönvik. Det defensiva mittfältet stod Elliot Oskarsson och Abdoul Diallo för, bakom Wilondja Fataki, Bryan Chantera och Markus Blomquist. På topp spelade Engin Baran.

Taktiken var att locka upp hemmalagets storvuxna och stabila backlinje och söka löpa runt backarna, ner mot mål. Tyvärr misslyckades detta delvis i första halvlek, det blev istället Spånga som misslyckades med att stänga Uppsala-Kurd på mittfältet, anförda av Julius Brekkan. Den vägen tog sig laget fram till avslut, även om sådana inte var speciellt många, de flesta signerade lagkaptenen Muktar Ahmed eller högerbreddaren Hyaw Naizghi.

Spångas chanser stod framförallt Bryan och Markus för, med vindsnabbe Wilondja som orosmoment för hemmalagets backlinje.

- Den här matchen liknade Frank-matchen förra helgen, inleder Spångas tränare Jannis Pappas, med två lag som var mer rädda att förlora än att vinna.

Detta syntes klart i protokollet över avslut, med en ganska avvaktande första halvlek.

I pausen fick Spånga klara instruktioner om att täta till mitten, något som lyckades i andra, inte minst med Emil Bajra på topp. Han kom in efter pausen och ökade Spångas tryck framåt.

- Samtidigt saknar vi Frans i laget, fortsätter Jannis, han hade behövts för att ge den där extra tyngden i anfallet. Men jämna matcher avgörs av de som har flyt och det hade Uppsala-Kurd.

I matchens 65 minut blåste domaren Omar Majid straff för hands i Spångas straffområde, hårt dömt tyckte Spångas spelare med Omar var obeveklig. Straffen slog Muktar i mål till vänster om Armin, trots att denne gick åt rätt håll, se på en av Micke Wiklunds utmärkta bilder.

Resten av matchen pressade Spånga på för kvittering, på slutet var även Armin uppe på en Spångahörna, men förgäves, ännu en förlust för Spånga.

- Det såg länge ut att bli en noll-noll-match, tills vi fick straffen emot oss, säger Jannis.

Som tabellen gestaltat sig ligger Spånga nu på nedre kvalplatsen, med Norrtälje, Vallentuna och Syrianska Kerburan på nedflyttningsplatserna. I toppen har FC Järfälla ett i praktiken ointagligt försprång till tvåan Arlanda, som nu ligger på övre kvalplats.

Två matcher kvar för Spånga, Gideonsberg hemma kommande lördag kl 15 och Sundbyberg lördagen därefter. Fyra erövrade poäng och Spånga är kvar i trean, med färre poäng finns risk för kval eller nedflyttning.

- Vi har stor chans att ta tre poäng mot Gideonsberg, om vi vaknar på rätt sida, avslutar Jannis Pappas, tränare i Spånga IS Fotboll.


Matchfakta  Uppsala Kurd - Spånga
Johannesbergsskolans konstgräsplan, 20 september 2020 kl 15. Blåsigt, med motvind för Spånga i första halvlek,  14 grader.
Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-2-3-1.

 Mv             Armin Bajramovic
 Backar      Bejoy Khan (45),  Nikola Jevric, Tahsin Anar, Andreas Grönvik (78)
 Mittfält    Wilondja Fataki (78), Markus Blomquist,  Elliot Oskarsson (61), Abdoul Diallo, Bryan Chantera

Forwards Engin Baran (45)
 Avbytare Emil Bajra (45), Theo  Eriksson Rudolph (78) Stefanos Papathanasiou (78), Nikolaos Karfopulus, Salim Nassar (61), Liam Hägvall (45)Mål

1-0, Muktar Ahmed, straff, 66 min


Bilder

Gå till bildarkivet för 2020

Texten uppdateras.
Läs mer här från rapporteringen på Min Fotboll

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 17/10 13:00
1 - 0  
Lör 10/10 12:00
0 - 1  
Sön 4/10 14:00
3 - 2  
 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten