Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herrar

FC Arlanda
2 - 1
Spånga IS FK
FC Arlanda2 - 1Spånga IS FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 15 augusti, 16:00
Plats:Midgårdsvallen Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000084086
Samling:14:30
Förlust för herrarna efter straffmål av Arlanda på stopptid
2020-08-16 13:02

Fler bilder (+20) >>
Det blev en ganska grisig match i 32 graders obarmhärtig sol på Midgårdsvallens konstgräsplan. Spånga tog ledningen genom ett nickmål av Frans Gabro, varefter hemmalaget också nickade i mål och till slut slog in en avgörande straff.

En stor och engagerad hemmapublik, mycket större är rekommenderade 50 personer, 32 grader i sol, en konstgräsplan som käkade fotbollsskor och två taggade lag som mött varandra tidigare i träningsmatcher, så därmed fanns alla förutsättningar för en "livlig" match, och så blev det också.

När matchen var slut hade domaren Dennis Rönnblad delat ut fyra gula kort till hemmalaget och fem till Spånga, varav två till Wilondja Fataki som därmed även fick rött kort. Samt ytterligare ett rött till Spångas Nikola Jevric för protest.

Tyvärr speglade kortleken matchens karaktär, speciellt på slutet med trötta spelare som inte orkade hålla uppe spelnivån.

Spånga spelade sitt numera invanda 4-2-3-1-system, med Frans Gabro på topp, med Bryan Chantera, Eddie Owuso och Markus Blomquist som offensivt mittfält, framför Elliot Oskarssson och Salim Nassar och med en fyrbackslinje med Bejoy Khan, Yavuz Akkas, Abdoul Diallo och Nikola Jevric.

Målet vaktades även denna match av Nikolaos Karfopoulos.

FC pressade högt och Spånga hade svårt att få igång något anfallsspel den första kvarten och det dröjde innan första målchansen kom.

Det dröjde till matchens 37 minut innan Nikola slog en passning från FC:s kortlinje, bollen studsade ovanpå ribban och vidare till Frans som ensam enkelt kunde nicka i mål. Vilda protester från åskådarna som hävdade att bollen gått i en båge utanför plan innan ribbträffen, domaren och linjemannen var dock bra placerade och flaggade för mål, till 0-1 som stod sig halvleken ut, efter sju minuters tillägg för vattenpaus, protester och skador.

Spånga hade avslutat första med visst spelövertag och fortsatte detsamma i inledningen av andra. det var dock Philip "Korpen" Korpe som snyggt kvitterade med en nick direkt i mål på en hörna efter tio minuters spel till 1-1.

Målet gav Arlanda ny energi och de tog delvis över matchinitiativet, inte många avslut på mål dock av något av lagen. Det dröjde istället till den 91 minuten innan domaren blåste straff för Arlanda efter rugg av Spånga i eget straffområde. Självklart vilda Spångaprotester, Michael Aslan slog dock distinkt straffen i mål till höger om Nicolaos, till  2-1 som blev slutresultat, trots febril kamp från Spånga på de sex minuternas stopptid.

- Det var en ganska lam och seg tillställning i värmen, där bägge lagen mest bevakade varandra, det blev inte precis något skönspel i matchen, säger Spångas tränare Jannis Pappas, det kändes som att kryss hade varit det mest rimliga resultatet. Jag är dock inte nöjd med vår egen prestation.

- Tyvärr tappade domaren kontrollen över matchen i andra och Arlanda fick en ganska billig straff på slutet, vi var därefter två man kort och kunde inte pressa på slutet. Extra surt med den första förlusten på 25 matcher, det är nu viktigt att gå vidare med vår målsättning för säsongen, att etablera oss i trean.

Det blev alltså en ganska hetsig match på Midgårdsvallen, där kvalitén stundtals var låg i värmen och där lagen växlade att ha initiativet. Spånga får lägga matchen bakom sig och koncentrera sig på måndagens hemmamatch i Stockholmsserien hemma mot Ängby och därefter i Div 3NS hemma mot Järfälla som nu ligger tvåa bakom just FC Arlanda. Se tabellen här. Söndag 23/8  kl 15 på Spångas naturgräs!

- Ny gäller det att knyta nävarna, vi möter ett av seriens bästa lag, avslutar Jannis, med en stark trupp och bra organisation runt laget. Med de vet redan att det inte är lätt att spela mot Spånga på IP!

Matchfakta  FC Arlanda - Spånga

Midgårdsvallen,  konstgräsplan, 15  augusti  2020 kl 15. Sommarens återigen hittills varmaste dag,, 32 grader, Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-2-3-1.


 Mv  Nikolaos Karfopulus
 Backar      Bejoy Khan,   Abdoul Diallo, Yavuz Akkas, Nikola Jevric
 Mittfält     Markus Blomquist,  Elliot Oskarsson, Salim Nassar (82),  Edward Owuso, Bryan Chantera
 Forwards Frans Gabro (
 Avbytare  Engin Baran ,  Liam Hägvall , Andreas Grönvik (), Oumar Traore (61),
   Armin Bajramovic Wilondja Fataki


Mål

0-1, Frans Gabro, 37 min

1-1, Philip Korpe, 55min

2-1, Michael Aslan,  straff, 92 min


Bilder

Gå till bildarkivet för 2020

Läs kommentarer och rapportering från matchen på Min Fotboll

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Mån 21/9 20:00
3 - 2  
Sön 20/9 15:00
1 - 0  
Lör 12/9 13:00
1 - 0  
 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten