Samling:18:00
Skön kämpaseger för herrlaget mot BKV Norrtälje
2020-08-26 22:03

Fler bilder (+8) >>
Det blev inget skönspel när Spånga vände ett underläge i halvtid till vinst med 2-1. Men med mycket energi och mycket kamp vann Spånga rättvist och klättrade nu rejält till femte plats i tabellen , fem omgångar spelade.
Mötet var en riktig "sexpoängare", med bara en poängs skillnad och med bägge lagen obehagligt nära nedflyttningsstrecket. Innan matchen låg Spånga på nedre kvalplats och BKV på nedflyttningsplats, dock med mer än hälften av serien ospelad.

Som så ofta i tidigare matcher inledde Spånga offensivt, laget hade en större trygghet med Tahsin Anar i backlinjen, åter från en skadeperiod.

Men alltså stort spelövertag, laget tog sig fram på kanterna och hade flera avslut, samtidigt som Norrtäljes resliga backlinje rensade undan. Spånga anföll, men individuella misstag framåt utnyttjades direkt av BKV som var snabba i sina kontringar. Det var därför inte helt oväntat att gästernas Carl Magnusson kunde nicka i mål på just en sådan kontring, redan efter sju minuters spel.

Spånga fortsatte dock att anfalla, Wilondja Fataki var full av Duracell-energi, Markus Blomquist slog öppnande passningar och Frans Gabro brötade sig in i gästernas straffområde. BKV var dock inte ofarliga utan hade bland annat en frispark från Spångas måne, skottet tog dock strax utanför vänster stolpe hos Spångas målvakt Nikos Karfopoulus.

Efter paus placerade sig Spånga högre i banan och gjorde det svårare för Norrtälje att kontra. Istället kvitterade Spånga kvarten in i andra. En lågt slagen hörna gav Wilondja skottläge, varpå en retur från utmärkte målvakten Andreas Carlsson slogs från närdistans i mål av Eliot Oskarsson till 1-1.

Andreas fick efter matchen pris som bäste spelare i Norrtälje, medan kloke mittbacken Abdoul Diallo vederfors samma ära i Spånga.

Några minuter senare drogs Frans ner i Norrtäljes straffområde, han slog själv in straffen till 2-1.

I detta skede ägde Spånga matchen, BKV hade svårt att ens ta sig över mittlinjen. Det dröjde till tio minuter före full tid innan gästerna spottade upp sig anfallsmässigt och tryckte på för kvittering. Spånga höll dock undan, inklusive fyra minuters övertid och kunde hämta ut seriens andra vinst.

En bra kämpainsats av Spånga i en match där slarviga uppspel höll på att ställa till det för laget, Spånga vann dock rättvist och tar alltså ett rejält kliv uppåt i tabellen.

- Vi stod upp bra mot seriens längsta lag, säger Spångas tränare Jannis Pappas,  inte minst i fasta situationer. Det är glädjande att vi fått igång anfallsspelet och att vi speciellt i andra halvlek tog oss fram på kanterna ner mot hörnstolparna. Därigenom undvek vi att ta oss igenom mittfältet, i första blev misstag där förödande när Norrtälje gjorde direkta omställningar med snabba spelare. Så jag är mycket nöjd över vår insats i kväll.

Tätt mellan matcherna nu, på söndag kl 14 väntar IFK Uppsala på sin hemmaarena Lötens IP.

Tränarkommentarer kommer.

Matchfakta  Spånga - BKV Norrtäje

Spånga IP,  naturgräsplan, 26 augusti  2020 kl 19:30. Växlande molnighet, 16 grader, Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-2-3-1.