Övertag mot Olympiacos
2017-08-12 16:49
Spånga besegrade ganska enkelt ett Olympiacos som saknade många ordinarie spelare. Övertaget ska dock inte förringas, Spånga spelade en stabil fotboll, trygga bakåt och med spets framåt och vann rättvist med 4-1.

Om man jämför Olympiacos spelförteckningar i Fogis mellan försommarens match den 26 maj och dagens match den 12 augusti återfinns bara fyra spelare i dagens uppställning, resten är nya och troligen mer obeprövade. även om en striker som nr 20, Rasmus Robarth imponerade. Å andra sidan förlorade Olympiacos med större siffror (0-5) i maj.

Spånga spelade som i tidigare matcher 4-2-3-1, även nu med Bryan Chantera på topp. Inledande Spångadominans, även om man höll på att ställa till det för sig i den 10 minuten, med en hög rensning som träffade egen stolpe och ut, turen var dock på Spångas målvakts sida, Erik Lissel.

Istället var det Frans Gabro som i den 15 minuten spelade fram till Marcus Minari som i sin tur passade Bryan som bredsidade i mål, 1-0. Fortsatt Spångadominans och kontroll av matchen, inte minst tack vare en stabil egen backlinje med Kamran Nosrati, Andreas Grönvik, Marcus Fahlander och Idd Barsoum.

Olympiacos tillät Spånga att föra spelet och spela ut, vi noterade flera bara sekvenser med en-touch i fyra-fem steg, dock utan mål. Närmast var Spånga i den 23 minuten när Marcus Minari hade närkontakt med Olympiacos målvakt Gabriel von Bahr, bollen kom fri men ingen lyckades få den i mål.

Det dröjde dock till den 45 minuten innan Spånga nätade till 2-0; Frans tog sig fram på högersidan, passade in till brorsan Emil som i sin tur la bollen till Marcus Minari som kunde stöta den i öppet mål, 2-0 i paus.

Vi hade glädjen att Olympiacos  FC videofilmade och rapporterade matchen, filmen finns här: https://www.facebook.com/OlympiacosFCStockholm/ Extra kul var att kommentatorerna berömde våra bollpojkar från P06 för bra insatser för att hålla speltempot uppe!

På den syns tydligt att Olympiacos försöker få tillbaks initiativet i början av andra halvlek, men att Spånga återigen har spelövertag och flest målchanser. I den 61 minuten tar sig Wilondja Fataki in motståndarnas zon och skjuter i mål från straffområdesgränsen, 3-0 och nu var matchen definitivt avgjord. Spånga fortsatte dock att pressa, kanske var det lockande att slå  majmatchens 5-0?

En bit på den vägen var när Idd Barsoum, offensiv vänsterback spelade fram till Wilondja som tog ner bollen på bröstet och sköt i mål vid Gabriel stolprot, en riktigt välplacerad boll till 4-0. Olympiacos långe Rasmus Robarth ville dock annorlunda, tre minuter senare slet han sig fri på en kontring och drev bollen i mål till 4-1.

Återigen var matchen avgjord och det hände inte så mycket ytterligare, fortsatt Spångaövertag och flera Olympiacosförsök som effektivt stoppades av backlinjen. Slutsiffrorna skrevs alltså till 4-1, ett rättvist resultat sett till spel och chanser.

Wilondja utsågs av Spångas U19-tränare Enis Al-Guwary till bäste spelare i Spånga. Olympiacos tv-team valde sin målvakt Gabriel von Bahr till bäste röde spelare på plan.

- Det här var en stabil seger, inleder Spångas tränare Anders Blomqvist, med en bra dag på jobbet. Det fanns inga större behov från oss tränare av att korrigera spelet, laget gjorde följde vår spelplan, spelarna underordnade sig laget och kändes bekväma. Extra plus till backlinjen och Erik Lissel som gjorde några spektakulära räddningar.

Under lördagen vann Kungsängen med 2-0 borta mot Bele Barkarby och har fortsatt åtta pinnar upp på Spånga, se tabell för H4N ». Å andra sidan ligger Bele Barkarby "endast" fyra poäng ovanför Spånga, med sju matcher kvar att spela. Fortsatt spännande alltså! Nästa spänningsmoment blir söndagen den 20 augusti kl 15 när Vaxholm kommer på besök för Spångas tredje raka hemmamatch.

- Sedan uppehållet har vi nu tre segrar, fortsätter Anders, med många mål framåt och få insläppta mål, vi vill framöver fortsätta på samma linje, men tar, som den gamla klyschan säger, en match i taget.

Noterbart var även att Kista Galaxy tvingade till sin andra W-O-förlust och rimligen bör utgå ur serien och att alla deras resultat stryks. Vi återkommer!