SISTA CHANSEN TILL GARANTERAD PLATS PÅ VÅR KNATTEFOTBOLLSKOLA - ANMÄL ER SENAST DEN 31 MARS!
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herr

Vändning i Vaxholm
2017-05-20 12:20
Spånga plockade upp ett tvåmåls underläge, reducerade med mål i den 78 minuten och kvitterade på stopptid till 2-2.

Spånga spelade med en offensiv 4-4-2-uppställning och kom spelmässigt att dominera första halvlek, dock utan avtryck i målprotokollet.

Hetast i Spånga var Markus Blomquist, Spångas högerbreddare, som stod för flera kvalificerade framspelningar till lagets forwards Wilonjda Fataki och Robel Asfaha. Vassast var dock Markus frispark från 30 meter i den 28 minuten, skottet tog i den bortre stolpen, dock med studs ut på plan. Minuten senare sköt Markus bollen ribba-ut.

Vaxholm utnyttjade dock individuella misstag i Spångas mittfält och hade flera farligheter efter snabba kontringar, Spångas målvakt David Ursu höll dock undan,  Vaxholm hade även de ett skott i stolpen.

Spånga vann klart första halvlek, med bra crossbollar, snabba sidvändningar och attackvilja. Tyvärr tog laget inte tillvara på sina chanser, avslutningarna var alltför ineffektiva.

Vaxholm kom efter pausen ut som ett pånyttfött lag och dominerade första kvarten. Följdaktligen tog de ledningen med ett snabbt kontringsmål tio minuter in i andra efter att Spånga tappat boll på mittfältet. Spånga gjorde därefter några offensiva byten och arbetade sig in i matchen med ett stort antal farliga avslut.

Det var dock Vaxholm som i den 67 minuten kunde utöka till 2-0 på en frispark från 25 meters håll, direkt i mål bakom en skymd Spångamålvakt.

Uppförsbacke för Spånga som dock inte gav upp utan punpade på, vilket till slut gav utdelning, Spångas lagkapten Kanran Nosrati nickade bollen i mål efter en hörna från Markus.

Spånga jagade kvittering och på stopptid tryckte Spångas mittback Mattias Engström in 2-2 efter ännu en frispark från Markus.

Oavgjort får  anses rättvist i en match som karaktäriserades av Spångas ineffektivitet framför mål, Vaxholms snabba omställningar, men framförallt av Spångas lagmoral när de "vände i Vaxholm".

- Bra att vi vänder underläge med två mål till 2-2, säger Anders Blomqvist, tränare i Spånga, men det är samtidigt omödigt att vi försätter oss i den situationen. Även om vi spelmässigt dominerade första halvlek så var vi tyvärr ineffektiva framför mål. I andra halvleks första 20 minuter förlorade vi alldeles för många fysiska närkamper, men fick samtidigt ny energi när vi bytte in spelare på flera viktiga positioner. Kul dessutom att det är två backar som gjorde målen och dessutom på fasta situationer.

Ett tillkännagivande: vi har på denna webbplats retat Vaxholm för att deras nya arena aldrig blivit klar. Nu är den klar och vi ber att fä äta upp tidigare uttalanden till förmån för beröm för det nya "Campus Vaxholm", med ändamålsenliga lokaler, bra omklädningsrum och en fantastisk utsikt från ovan. Synd bara att omläggning av konstgräset dröjer till efter säsongen!

Idrottsligt fortsatte Bele Barkarby att trumma på och leder  H4N », senast tog de en 5-1-vinst hemma  mot Hässelby.

Spångas nästa chans till vinst kommer redan på fredag kväll mot Olympiacos borta på Bromstens IP:s konstgräs.

Matchfakta Vaxholm - Spånga

Vaxö IP, konstgräsplan, 20 maj 2017 kl 15:30, växlander molnighet,  18 grader. Spånga spelade i rött  enligt  4-4-2.