SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
P05-2

Välkommen till Spånga IS Fotboll - P05-U

Officiell hemsida för Spånga P05-U, en trupp med 20 spelare och 2 ledare och som erbjuder en bra fotbollsutbildning och en härlig gemenskap!

 
För lagkontakt, se kontakt i menyn ovan.
 
 
Spånga P05-U söker målvakt!
2021-11-29 14:24

Är du en, eller känner du kanske till en duktig fotbollsmålvakt som är intresserad av att hitta ett nytt lag eller som vill ha nya utmaningar? 

 

Spånga P05-U söker en ny permanent målvakt till laget. Vi tränar 3 gånger i veckan och kommer säsongen 2022 spela i division 1 (Sanktan). 

 

Vi är ett grymt gäng som satsar för framtiden. Det kommer bli en kul och spännande resa. 

 

Är du den vi söker? Maila, messa eller slå då gärna en signal till Nik eller Henrik. 

Säsongen 2020/2021 är avslutad
2021-10-27 14:40

Hej på er,

 

Vilken fantastiskt bra säsong vi har haft. Trots starten med Pandemin, inställda matcher, uteblivna cup-möjligheter, så har säsongen utvecklat sig på ett mycket bra sätt. 

 

Vi har spelat i en nivå högre än tidigare år, detta har vi klarat av galant. Vi ser att utvecklingen i vårt lag har gått bättre än utvecklingen hos andra 05-lag som vi spelat mot tidigare. Det hela är mycket stimulerande och roligt. Spelet dom sista matcherna var fantastiskt bra. Vi spelade två 3-3 matcher mot ettan och trean i vår serie. Lag som vi förra säsongen förlorade klart mot, även då dom nu ställde starkare lag mot oss. Sista matchen var lite propaganda spel ifrån vår sida. 3-0 målet gjort av Kalle Olausson anser jag mig vara årets finaste mål, gjort av oss. Bollen gick som på ett snöre genom laget och till slut kunde Kalle enkelt bresida in 3-0 mot en utspelad motståndare. Trots dom iskalla vindarna, värmdes man mycket av glöden i vårt spel och glädjen av se hur mycket vi utvecklat vårt spel under säsongen. 

 

Men, nu fortsätter vi. Vi ska bli ännu bättre, vi ska utvecklas ännu mer. Vi ska ta oss till högre nivåer. 

 

Vi kör sista träningen ikväll, sen blir det lite paus/vila. Sen kommer vi kickstarta 2021/2022 med futsalmatch direkt. Håll i hatten! Nu kör vi. 

 

//Henke

 

 

Referat: IK Frej Talangfotbollsförening 1 - Spånga IS FK 2
Några bilder från helgens 3-3 match borta mot Frej
2021-10-18 15:41

Fler bilder hittar ni på: www.mikaelwiklund.se

Klicka på "2021 Spånga Fotboll" / "Övrigt" / "211027 Frej vs Spånga P05U"

God Jul och Gott Nytt År
2020-12-21 14:49

Året 2020 är väl kanske inte året som man minns med glädje, men det finns ögonblick som man minns tillbaka på och som värmer en i tuffa tider.


Jag minns den magiska första halvleken som vi spelade den 30:e augusti mot ett stark Danderyd. Det låg liksom innan matchen i luften att något var på gång. Vi hade kämpat, slitit men inte riktigt fått till det, killarna hade inte jobbat alla åt samma håll. Men till matchen mot Danderyd så hade en ordentlig matchplan spikats, alla visste vad som gällde och vad som skulle göras. Danderyd var överlägsna serieledare och vi låg massor med poäng ifrån dom, på pappret en enkel seger till dom.

Det åskade och mullrade i himlen, det var elektricitet i luften. Vi spelade det första halvlek med en vilja, en kämpaglöd som var fantastisk att se och när Elias hoppade upp och slår in en galet fin, stenhård bissa, då slog mitt hjärta 300 pulser av glädje. Fullständig magi, jag får gåshud än idag när jag tänker på det målet...


Efter den matchen hände något, vi började spela mer som ett lag, vi tog några riktigt fina vinster och en bra grund för framtiden lades. 


Om inte restriktioner sätter stopp för oss, så siktar vi på att dra igång verksamheten igen vecka 2.


Nu tar vi lite ledigt, samlar krafter, äter god mat, är med familjen och firar Jul och Nyår med glädje.  


God Jul och Gott Nytt År

September en kanon månad!
2020-09-28 07:22
Paintball och trekamp med laget

Septembermånad har varit en kanonmånad för P05-U.

4 matcher, tre vinster och en oavgjord. De två sista vinsterna har varit riktigt starka, båda mot bra lag.


I lördags var vi ute med laget och lekte lite i skogen. Det blev en kanondag, med mycket glädje och lite smärta.


Vi hoppas på en lika fin fortsättning, så vi kan avsluta säsongen i glans.

Äntligen är sommaren över!!
2020-08-27 08:42

Äntligen är sommaren över, skolan har börjat och fotbollen tränas 3ggr/veckan + match till helgen. Livet leker och bollarna flyger. Snart nalkas September som är en härlig fotbollsmånad, massor med matcher och Premier League börjar igen.


Efter den mycket tuffa bortamatchen mot Ursvik är vi rejält revansch sugna, hemmamatch mot starka Danderyd väntar och kort efter bortamatch mot Stocksund.


Vi kommer runda av September med en kul dag med laget, önskemålet är paintball, vi får väl se vem som får agera hare..

P05-U redo för seriestart!
2020-03-28 19:22
Vi är redo, vi är laddade, vi är klara! 

Hoppas nu bara vi kan börja spela Sanktan nästa helg. 

Sista träningsmatchen spelades idag, en mycket välspelad match borta mot Enskede. Vi spelade som ett lag, där spelmognaden gjort sig gällande rejält sista tiden. 

Nu lyssnar vi på vad som sägs och så håller vi oss friska. 

Må väl.
Deltagande på Stockholms Fotboll Cup 2020 är klart
2019-11-07 11:15

Hej,


Här i det kalla, dystra höstmörkret kommer lite positiva nyheter!

Årets sommarcup för P05-2 är bokad och klar.

Vi kommer deltaga på Stockholm Fotboll Cup 2020.

Se info via länken.


https://stockholmfootballcup.com/Första 11-manna cupen avslutad
2019-11-02 23:11
Under lördagen spelade vi våra första 11-manna tävlingsmatcher. Det gick ganska bra, vi vann våra första två matcher, där den andra en sen vändning var extra skön. Därefter blev det en jämn seriefinal där vi tyvärr förlorade med 1-0. I semifinal fick vi sedan möta ett starkt DIF-lag, då våra killar ej fick någon vila mellan matcherna, blev det en riktigt tuff fysisk prövning för oss. DIF gick segrade ur matchen med uddamålet, men vi är glada och stolta över killarnas första 11-manna tävlingsmatcher. En tredje plats i cupen blev resultatet. 

Nu blir det en veckas vila ifrån träningar och matcher. Nästa träning är måndagen 11:e november på Spånga IP. 

Vi syns på fotbollsplan nära dig.

//Henrik
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten