SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Dam

Spånga IS FK
4 - 1
Åkersberga BK
Spånga IS FK4 - 1Åkersberga BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 11 maj, 12:00
Plats:Spånga IP 1
Tävling:
Matchnummer: 150061018
Samling:10:30
Damerna tar en härlig vinst med 4-1 på Spångadagen
2019-05-12 22:07
Damlaget tackar rekordpubliken
Damerna spelade den inledande matchen mot Åkersberga BK under Spångadagen. Ett lag som vi mötte förra året och som vi visste skulle utmana oss om tre poäng.
Linus och Hasse Backe värmde upp publiken inför 200 personer på läktaren och nytt publikrekord för Spångadam! Linus och Hasse körde uppsnack om starten på serien och dagens motståndare innan huvuddomaren blåste till match. 

Första matchen på naturgräs för säsongen och vi börjar precis som vi pratat om, med ett högt tempo. Vi ville utnyttja vår snabbhet och även få igång passningsspelet. Första målet kommer efter 26 minuter när Emma A gör sitt första mål för säsongen. 1-0 efter ett mycket bra placerat skott efter frispark av Leila. 
Publiken får njuta av en fortsatt bra halvlek och vi lyckas bryta oss ur en liten svacka med lägre tempo.  Vi fortsätter att skapa målchanser men lyckas tyvärr inte sätta dem.  

13 min in i andra halvlek driver Julia igenom och sätter 2-0 till Spånga! Vi känner att vi har kontroll över matchen och vi spelar bra på det nya underlaget. I den 81:a minuten slappnar vi dock av något och Åkersberga spelar sig igenom och sätter en fin passning och de gör 2-1.

Här har vi i tidigare matcher blivit lite nervösa och slarvat och tappat fokus men nu ökar vi istället och fortsätter att skapa chanser. Efter en hörnvariant så sätter Leila dit bollen i bortre krysset och sätter 3-1. 
Åkersberga kämpar för att ta igen och det gör att det skapas ytor för oss och i minut 92 slås en fin djupledsboll som Matilda springer på och sätter dit 4-1 som blir slutresultatet. 

En stark laginsats mot ett väl kämpande Åkersberga som gjorde det svårt för oss blir sammanfattningen av matchen. Samtliga spelare visar den rätta inställningen genom hela matchen. Paulina gör ännu en riktigt bra match, vi har flera målgörare och försvaret ser riktigt bra ut. Vi har också spelare från F04, idag Emma W och Camilla L, som bidrar till kvalitén. Fortsätter vi såhär så kommer samtliga lag i serien ha svårt att ta poäng från oss.

Vi vill passa på att tacka för det fina stödet och den fina inramningen som fanns på Spånga IP under denna dag! 

Matchens lirare utsågs av bollflickorna från F07-01 och det blev Julia E i Spånga och Jaquline i Åkersberga. 

Blickar vi framåt så har vi nu en andraplecering i tabellen att försvara och plocka poäng uppåt. Det blir tuffa matcher, närmast med Lindhagen nu på söndag på Essinge IP kl 18.00. Hoppas vi syns där!

Alltid Tillsammans!


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 16/6 17:00
5 - 0  
Lör 8/6 15:00
0 - 0  
Sön 2/6 18:00
5 - 0  
 
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten