SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Dam

Spånga IS FK
1 - 2
IFK Lidingö FK
Spånga IS FK1 - 2IFK Lidingö FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 27 april, 12:00
Plats:Spånga IP 4
Tävling:
Matchnummer: 150061007
Samling:10:30
Damernas hemmapremiär avklarad
2019-04-28 12:28
Då var det äntligen dags för hemmapremiär mot IFK Lidingö som vi mötte för någon månad sedan i Victoria Cup. Vi vet att de är ett starkt och ett bra lag så vi har förberett oss under veckan för att komma taggade inför matchen.
Vi startar matchen bättre än Lidingö och det fanns en riktigt bra känsla i kroppen. VI skapar några chanser men vi får tyvärr inte in bollen. Efter ett tag kommer Lidingö igenom på ett friläge men där gör Madde en grym räddning. Vi gör flera bra försvarsinsatser och fina brytningar när Lidingö växer in i matchen.

I slutet av halvleken så fortsätter vi trycka på och Julia kommer runt fint på högerkanten och sätter bollen fint i bottre ur en snäv vinkel! 1-0 till oss och vi fortsätter att tycka på och Paulina har ett skott utifrån som går i ribban och vi har en fin nick på hörna som tyvärr går utanför. 
I halvlek pratar vi om hur vi måste upp med snacket då vi har tappat för mycket boll och hur vi måste fortsätta ta löpningar i försvaret och för varandra. 

I andra halvlek kommer Lidingö ut starkt och med vinden i ryggen så sätter de en hög press mot oss och de kommer fram till flera halvchanser men vi gör bra brytningar och kan få bort bollen. Vi kommer också runt på kanterna och Ingrid kommer till ett par fina inlägg som tyvärr inte riktigt når fram. 
Men efter hand blir vi mer och mer tillbaka pressade då vi inte får upp bollen i banan utan vi spelar lite för svårt och Lidingö kan snabbt vinna tillbaka bollen. På en hörna går Lidingö och trycker med en stenhård nick in 1-1. 

Pressen från Lidingö fortsätter men vi kämpar på i närkamperna men vi blir lite för passiva när vi ska lyfta laget och när vi ska få bort bollen och Lidingö hittar ett inspel snett inår i straffområdet som vi tyvärr inte lyckas få bort och Lidingö gör 1-2 när det är 7 minuter kvar av matchen. 

Nu är det allt framåt och vi sätter bollar upp i banan och vi slänger även in en extra anfallare för att få in bollen för att få ett lika resultat men tyvärr får vi inte fram bollen hela vägen och passningarna sitter inte exakt där vi vill ha dom. Tyvärr slutar matchen 1-2 och det är tufft att tappa en ledning men vi tar nya tag och laddar upp inför kommande matcher. Vi vet vad vi behöver träna på och vi vet vad vi gör bra denna matchen! Flera spelare som gör en riktigt bra match och aldrig slutar kämpa! Vi kommer komma galet taggade och revanchsugna till nästa helg! 

Tack till pubilken, domaren, motståndarna för en spännande match och tack till våra duktiga bollflickor som hjälpte till under matchen. Bollflickorna utsåg även matchens lirare och denna match blev det Julia Ekberg. 

Alltid tillsammans!


<< Tillbaka

 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten