SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herr

Gamla Upsala SK
2 - 3
Spånga IS FK
Gamla Upsala SK2 - 3Spånga IS FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 01 juni, 15:00
Plats:Gamlis IP
Tävling:
Matchnummer: 000084054
Samling:13:30
Magisk vändning på Gamlis
2024-06-02 08:42

Fler bilder (+8) >>

Spångas herrar vände på Gamlis IP ett underläge med två mål i paus till seger med 3-2 mot Gamla Upsala SK. Spånga är nu (tillfällig?) serieledare.

En klassisk gräsplan, insuttna läktare, för låga staket, korvlucka, bollpojkar, sol och 26 graders värme. Vad mer kan man begära av ett lördagsmatch i juni 2024?

 

Möjligen bättre spel av Spånga i första halvlek! Istället upprepades mönstret från förra veckans förlust hemma mot Lidingö: Stundtals svagt och okoordinerat försvarsspel med individuella misstag och svårigheter att utnyttja planens bredd framåt.

 

Gamla Upsala är ett kompetent och spelande lag, med veteranen Haris Bajramovic som offensiv center-tank och framför honom Deniz Yaldir och på kanten Adar Aras.

 

De var också Adar som låg bakom Guskens inledningsmål när han i den 10 minuten tog sig fram på sin högerkant och slog ett inlägg till Deniz som enkelt satte bollen i mål bredvid en chanslös Erik Lissel i Spångas mål. Snyggt!

 

30 minuter senare var det Haris tur att passa till Adar som kunde skjuta bollen i mål från straffpunkten till 2-0, även om Spångas spelare hävdade att målet föregicks av en knuff, något som domare Pierre Zakara inte gick på.

 

Däremellan hade Spånga flera chanser, bäst var nog ett skott av Robin Palacios strax utanför William Gustavssons vänstra stolpe. Istället stressade Gamla Upsalas forwards Spångas försvarare, dock utan avtryck i protokollet.

 

I pausen fick Spångas spelare en halv hårtork av tränaren Serkan Görgülü: "Tyvärr kom vi inte upp i nivå alls i hela första. Vi släppte in första målet efter svagt försvarsspel då vi förlorat motlägg, andra målet påminde om första tyvärr. Utöver det så var det två jämna lag i första halvlek."

 

Parentes: en "hårtork" lär härstamma från sir Alex Ferguson, tränare i Manchester United, oklart dock om det initialt avsåg en fysiskt kastad hårtork, eller en utskällning som fick håret att stå ut rakt bakåt på spelarna. Numera avses oftast det sistnämnda. Slut parentes.

 

En utskällning i halvtid hade dock klar effekt på Spånga, det var ett helt annat lag som klev ut på plan, utnyttjade densamma helt och fullt och blev ett spelande och passande lag.

 

Inbytte Kamal Qurbanov bröt efter fem minuter vid halvplan, spelade fram till Robin som i sin tur avancerade och sköt i Williams högra stolpe, nära reducering.

 

Spånga hade fler chanser, vassast var nog Wilondja Fatakis närkontakt med William, dock utan mål.

 

Låt oss prata om Bryan Chantera, Spångas högerbreddare, inte stor men oerhört tuff i sin spelstil och oerhört svår att stoppa. Han ådrog sig ett välförtjänt gult kort efter 49 minuters spel.  Men "kvitterade" genom att bli fälld i Gamla Upsalas straffområde tio minuter senare, solklar straff.

 

En straff som erfarne Markus Blomquist slog hårt och otagbart till höger om William, nu till 2-1 och fortsatt Spångatryck.

 

Trycket visade sig efter ytterligare sex minuter när Markus slog en frispark från 35 meters håll och där Bryan höll sig framme och språngnickade i mål, 2-2 och dryga tio ordinarie matchminuter kvar i värmen.  en värme som gjorde att bägge lagen bytte ut trötta spelare.

 

Vid ett sådant byte ersatte Abdi Hassan Spångas högerback Viktor Strand. Abdi tackade genom att sätta bollen i mål, efter att varit på plan under cirka 15 sekunder. Assist ständigt närvarande Bryan!

 

GUSK tryckte på för kvittering, bland annat hade man en nick över, efter att Erik tappat boll. Spånga höll dock undan och vann matchen rättvist efter en magisk andra halvlek, inklusive fem nervösa minuter på övertid.

 

- Hela andra halvlek så var det vi som tryckte ner GUSK och skapade väldigt många chanser och lyckades vända matchen till 3-2.. All cred till spelare som inte gav upp i halvtid utan fortsatte att tro på sina insatser, avslutar Serkan.

 

I skrivande stund är Spånga ledare av serien, troligen kommer dock Åkersberga att ändra på det när de möter jumbo Procyon på söndag eftermiddag.

 

Ett Åkersberga FC som kommer till Spånga IP på söndag den 9 juni kl 16, en liten seriefinal som man brukar säga.

 

Matchfakta Gamla Upsala - Spånga
1 juni 2024 kl 15:00,  Gamlis IP, naturgräsplan. Stark värme, något dis, 26 grader.
Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-2-3-1.
 

 Mv               Erik Lissel
 Backar         Yassir Shafii (61), Andreas Grönvik (46),  Kamran Nosrati, Viktor Strand  (79)

 Sittande mittfält   Albin Falsen, Carl Hägg

 Off. mittfält   Wilondja Fataki, Markus Blomquist (85), Bryan Chantera
 Forward      Robin Palacios

Avbytare     Jonatan Wiklund (mv), Maximus Gregory (61), Abdiqafar Ismail,

Kamal Qurbanov (46), Leon Ekengren, (75), Abdi Hassan (79), Noah Bergtoft

 

Mål

1-0, Deniz Yaldir, 9 min
2-0, Adar Aras, 38 min
2-1, Markus Blomquist, straff, 49 min
2-2, Bryan Chantera (Markus Blomquist), 76 min
2-3, Abdi Hassan (Bryan Chantera), 80 min
 
 

Bilder

Ovanstående bilder finns även  här.

Micke Wiklunds samtliga bilder från matchen här

 

Min Fotboll

Några upphetsade matchkommentarer finns här.

 
 

 

 

 

 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 15/6 14:00
0 - 0  
Mån 10/6 20:00
9 - 1  
Sön 9/6 16:00
1 - 1  
 
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten