Dags för barn födda 2013 att bilda lag, mer information via länken >här< !
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
F07-1

Välkommen till Spånga IS Fotboll - F07-1
Officiell hemsida för Spånga F07-1, en trupp med 15 spelare och 4 ledare och som erbjuder en bra fotbollsutbildning och en härlig gemenskap!

För lagkontakt, se kontakt i menyn ovan.
Spännade match mellan Spånga F07-1 och AIK.
2019-09-08 11:21

Spångatjejerna mötte AIK på bortaplan, matchen började med ett snabbt mål från AIK i första minuten, Spånga höll i ihop spelet i första pausen ledde Spånga med ett mål.


Matchen fortsatte med bra spel från båda lagen, den innehöll många hörnor, frispark, straffspark och hårt men juste spel från båda lagen.


Matchen slutade rättvist med ett lika resultat, Spånga tar med sig att vi fortsätter att producera mål framåt och att vi lyckas hålla huvudet högt när vi ligger under.

Hemmamatch på varmt Nälsta BP
2019-09-01 13:30
Våra spångatjejer tackar publiken
Inför dagens match mot Kungsängen på ett varmt Nälsta pratade tränarna med laget om att ta tag i den s.k. taktpinnen och föra matchen genom att låta bollen göra jobbet. Laget, som för dagen, drabbats av en del sjukdomar var förstärkt med två spelare från F09.

Snacket innan match visar sig ge resultat. Direkt efter avspark ligger tjejerna tätt på motståndarna och ger inte deras mittfält någon tid med bollen. Den hårda pressen i kombination med en offensiv taktik från motståndarna med två av deras spelare högt i plan ger våra spångatjejer ett bra utrymme på mittfältet. Det spelmässiga övertaget ger oss också ganska snabbt utdelning målmässigt genom en rad fina kombinationer och framspelningar. Efter den fina inledningen får vi direkt en trygghet i laget där tjejerna tar de där extra löpmetrarna och på så vis hjälper varandra när motståndarna tar för sig lite mer.

Efter två perioder är ledningen betryggande men vi märker också att värmen tagit ut sitt och många av spelarna behöver påfyllning i sina vattenflaskor. Innan tredje perioden pratar tränarna om hushålla lite med krafterna och istället låta bollen göra jobbet. En taktik som visar sig lyckad och några ytterligare mål ramlar in framåt.

Totalt sett en mycket fin insats av alla våra kämpande spångatjejer och ett stort tack till injektionen från spelarna i F09.
Höstens spel i Sanktan inlett
2019-08-23 22:53
Glada spångatjejer tackar publiken för det grymma stödet
Dags återigen för spel i S:t Erikscupen. Vi inledde höstens matcher på bortaplan mot FK Bromma.

Vi inleder matchen mycket bra och för spelet. Tidigt får vi en rad målchanser men lyckas ändå inte få in bollen i mål. Det fina spelet bara fortsätter och det är därför rätt märkligt att vi ligger under med ett mål efter första perioden. 

Efter pausen tar vi åter tag i taktpinnen och då dröjer det inte länge innan bollen smiter in och vår kvittering kommer. Efter vårt mål nöter vi fortsättningsvis på systematiskt och publiken och tränarstaben bjuds på flera fina kombinationer såväl som en vältajmad glidtackling. Det är därför lika märkligt som efter första perioden att vi ligger under med 1-2 men kvitteringen kommer och i sista perioden har vi krafter kvar och lyckas med drygt 6 minuter kvar ta ledningen för första gången i matchen. En ledning som står sig tiden ut (även om matchens sista spark dansar på mållinjen)... 

Sammanfattningsvis en väl genomförd match där vi är trygga med bollen och orkar ta löpningar matchen igenom. Tack även till våra kompisar i lag 02 för ”lånet” av spelare som gav oss en finfin injektion.
Bollflickor för Spånga - Vallentuna
2019-08-17 21:41
Tjejerna från 07-1 plus två inlånade från 09 var bollflickor när Spånga damlag mötte Vallentuna hemma. Spännande och innehållsrik match som slutade 2-2. Tjejerna valde Paulina Porsmark till matchens lirare i Spånga.
Sommarträningsprogrammet utdelat
2019-06-19 20:58
Favorit i repris, sommarens träningsprogram är utdelat till spelarna. Årets program är designat av Julia i laget. Hatta, situps, armhävningar, plankan, squats och löpning står på programmet. 10 vilodagar att fördela under perioden. Inlämning till tränarna efter sommaren!
Spånga F07-1 + P09-5
2019-06-09 22:05
Idag genomförde Spånga F07-1 tillsammans med Spånga P09-5 en vänskapsmatch med mixade lag. Det var en uppskattad match från både lagen och publiken som bjöd på vackert spel, många chanser och fina mål. Kul event som gärna får upprepas!
Avslutning på vårsäsongen i Sanktan - Vinst mot Kallhäll
2019-06-01 16:37
Taggade tjejer möttes upp på Bolindervallen i Kallhäll för att den sista matchen innan sommaruppehållet i Sankt Erikscupen. På grund av långhelg och bortresta spelare hade två spelare lånats in från F09-01.

Matchen började jämnt och båda lagen hade chanser och efter första perioden/halvleken var det mållöst, Spånga lyckades göra det första och andra målet i andra perioden/halvleken och avslutade med ytterligare två mål och en reducering av Kallhäll till slutresultatet 4-1 till Spånga. 

Målvaktsspelet i Spånga var glimrande med bland annat enhandsräddning och ett stabilt försvar. Backlinjen tog ansvar för försvaret och anfallet skapade många målchanser, men framförallt tog mittfältet ansvar får både försvarspel och anfallsspel vilket gjorde att Spånga var ohotade idag.

Stort tack till våra 09-inhoppare som inte bara gjorde ett imponerande inhopp men även bjöd Spånga F07-01 på ett hattrick!!!
Kämpainsats på ett stekhett Råsunda IP
2019-05-18 15:05
Våra grymma spångatjejer tackar för matchen
Vi mötte Råsunda under lördagen. En match där vi ligger tätt på motståndarna från start och har tryggheten själv i mål och vi är också väldigt nära att ta kommandot genom en ledning men bollen vill inte in under den första delen av matchen. 

Istället får Råsunda utdelning och tar ledningen genom tillfälligheter. Efter ungefär halva matchen står det 3-1 vilket inte alls speglar matchen. En bit innan i andra perioden formerar vi oss och forcerar in både reducering till 3-2 och 3-3 inom loppet av cirka 30 sekunder. Efter vår upphämtning står matchen och väger och lagen byter chanser med varandra. Vårt grymma målvaktsess står för den ena fina räddningen efter den andra. Det är enhandsräddningar i krysset och benparader som hon aldrig gjort annat. 

Efter en stund gör Råsunda två mål och går ifrån målmässigt men på planen är det oerhört jämnt och vi fortsätter nöta men bollen vill tyvärr inte in. 

En grym kämpainsats i varma tuffa förhållanden där tjejerna verkligen visar vad de kan och vi ledare kan bara konstatera att vi i våra spångatjejer har ett grymt lag som aldrig ger sig. 
Bollflickor på damlagets match
2019-05-11 16:52
Tillsammans med det segrande laget
I samband med årets Spångadag var det dags för våra tjejer att första gången denna säsong ta oss an hedersuppdraget att vara bollflickor på damlagets match. Denna gång stod Åkersberga för motståndet på gräset på Spånga IP.

Vi fick se en bra match med flera fina individuella prestationer. Spånga lyckades till slut vinna med 4-1 efter flera fina mål och vi utsåg sen matchens spelare i respektive lag.
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten