Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
F07

Välkommen till Spånga IS Fotboll - F07
Officiell hemsida för Spånga F07, en trupp med 24 spelare och 5 ledare och som erbjuder en bra fotbollsutbildning och en härlig gemenskap!

För lagkontakt, se kontakt i menyn ovan.
Landslag och amerikansk college basket
2020-01-18 12:57
Idag på träningen berättade vår egen tränare Linda om sina egna erfarenheter från idrottsvärlden, från att börjat med fotboll, handboll och basket satsade Linda på basket, där hon både spelade i Svenska landslaget men också spelade på högsta collage nivå i USA. 

Super intressant föredrag där laget  både fick höra historierna, se gamla idol planscher och chans att ställa frågor. 
Inomhusträning med både teori och kondition
2019-11-23 13:50
Cirkelträning
Dagens inomhusträning varvades med sammarbetsövningar, teori och cirkelträning. Glatt gäng som kämpade på i styrke och konditionsövningarna. På teori delen gick laget igenom uppspelsfasen som ska praktiseras på utomhusträning i veckan.
Vinterträningen är igång!
2019-11-20 21:20
Bromstens IP - F07 vinterträning
Efter både kört ett inomhus pass och ett utomhus pass är vinterträningen officiellt igång igen. Första utomhusträningen på lagets nya vinterplan, Bromstens IP,  med 19 träningssugna tjejer där vi både körde teknikträning med kort-kort-lång passar i olika varianter och med en 9-manna match som avslutning.
McDonalds cup i Västerås
2019-10-20 19:37
Vilken härlig helg! Härligt fotbollsspel, med fina resultat på fem matcher 12 mål framåt och 4 bakåt. 
Bra arrangerad cup som firade 25 års jubileum iår.  Mycket bus och skratt på kvällarna!
Sista 7-manna i S:t Eriks cupen
2019-09-29 19:19
Idag spelade F07-1 sista 7-manna i S:t Erikscupen inför 9-manna nästa år.

Spånga tog emot Hässelby hemma på Nälsta en varm höstdag.

Matchen var till Spångas favör och det var aldrig fråga om vilket lag som skulle vinna. Hemmalaget spelade stabilt och skapade mycket framåt. Efter en energökning i 2:a perioden ledde Spånga tryggt. Matchen avslutades med en tremåls vinst över motståndarna.

Detta avslutar Sanktan 2019 med härlig laganda och bra fotboll! ⚽️⚽️⚽️
Fotboll istället för fredagsmys
2019-09-20 21:51
Spånga F07-1 mötte Bollstanäs borta på fredagskvällen. Ett peppat lag med två inhoppare från F07-02 ställde upp.

Matchen började med ett snabbt mål från Bollstanäs, Spånga valde att lägga in en högre växel och målchanserna duggade tätt från Spångalaget och till första pausen var det reducerat.

Andra perioden fortsatte som den första där Spånga hade mycket boll och många chanser. Bollstanäs utmanade Spångaförsvaret genom brett och rörligt anfallsspel. Spånga kom vinnande ut ur andra perioden med en 2-1 ledning.

I tredje perioden utökade Spånga ledningen, och hade ett starkt spel. Bollstanäs utjämnade och slutresultatet blev vinst för Spånga med 3-2.

Stark insats där ALLA spelare kämpade och utmanade!


Blåsig match mot Ursvik
2019-09-15 15:55
Våra kämpar tackar Ursvik för en bra match
På ett för dagen rejält blåsigt Nälsta stod Ursvik för motståndet under söndagen.

Det står tidigt tydligt att det kommer bli en tuff match. Ursvikspelarna rullar runt bollen i ett högt tempo och visar att de är ett bolltryggt lag. Våra spångatjejer börjar lite mer försiktigt och mot ett så bollskickligt lag får vi det lite jobbigt och hamnar direkt i underläge. 

Efter första paus börjar spångatjejerna ta för sig allt mer och framförallt börjar springa mer utan boll, vilket ger fler alternativ till lagkompisen som har bollen. Det tar inte så lång tid innan det hårda jobbet ger utdelning och vi närmar oss även målmässigt. Efter detta får spångatjejerna större självförtroende och matchen är helt jämn. 

I sista perioden fortsätter vi kämpa och slita och trycker tillbaka Ursvik under nästan hela perioden. Spångatjejerna får in fler mål och kommer närmare. Sista fem minuterna har vi minst 5 chanser bl a ett stolpskott men bollen går inte in och Ursvik vinner denna gång med uddamålet.

Vi tar med oss mycket bra från en rolig match. Fina spelkombinationer varvat med pepp till lagkompisarna när det behövs som mest och framförallt så visar vi att vi är ett lag som aldrig ger oss.
Spännade match mellan Spånga F07-1 och AIK.
2019-09-08 11:21

Spångatjejerna mötte AIK på bortaplan, matchen började med ett snabbt mål från AIK i första minuten, Spånga höll i ihop spelet i första pausen ledde Spånga med ett mål.


Matchen fortsatte med bra spel från båda lagen, den innehöll många hörnor, frispark, straffspark och hårt men juste spel från båda lagen.


Matchen slutade rättvist med ett lika resultat, Spånga tar med sig att vi fortsätter att producera mål framåt och att vi lyckas hålla huvudet högt när vi ligger under.

Hemmamatch på varmt Nälsta BP
2019-09-01 13:30
Våra spångatjejer tackar publiken
Inför dagens match mot Kungsängen på ett varmt Nälsta pratade tränarna med laget om att ta tag i den s.k. taktpinnen och föra matchen genom att låta bollen göra jobbet. Laget, som för dagen, drabbats av en del sjukdomar var förstärkt med två spelare från F09.

Snacket innan match visar sig ge resultat. Direkt efter avspark ligger tjejerna tätt på motståndarna och ger inte deras mittfält någon tid med bollen. Den hårda pressen i kombination med en offensiv taktik från motståndarna med två av deras spelare högt i plan ger våra spångatjejer ett bra utrymme på mittfältet. Det spelmässiga övertaget ger oss också ganska snabbt utdelning målmässigt genom en rad fina kombinationer och framspelningar. Efter den fina inledningen får vi direkt en trygghet i laget där tjejerna tar de där extra löpmetrarna och på så vis hjälper varandra när motståndarna tar för sig lite mer.

Efter två perioder är ledningen betryggande men vi märker också att värmen tagit ut sitt och många av spelarna behöver påfyllning i sina vattenflaskor. Innan tredje perioden pratar tränarna om hushålla lite med krafterna och istället låta bollen göra jobbet. En taktik som visar sig lyckad och några ytterligare mål ramlar in framåt.

Totalt sett en mycket fin insats av alla våra kämpande spångatjejer och ett stort tack till injektionen från spelarna i F09.
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten