Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Fotbollsfys
I Spångamodellen är den fysiologiska utvecklingen en av fyra viktiga delfärdigheter som vi behöver utveckla hos våra spelare. Vi behöver bedriva träningar som bygger upp spelarnas kroppar så att de klarar av alla olika moment som en fotbollsspelare ska kunna genomföra. Det handlar också om ett viktigt skadeförebyggande arbete tex för att förhindra knäskador.

Vi har under våren fått en vakans och söker efter en ny fystränare. 
Fram tills att vi åter har en fystränare på plats kan ni kontakta vår Fotbollskonsulent Robert Aspeqvist för tips och stöd kring fysträning. robert.aspeqvist@spangafotboll.se
 
Att jobba med fotbollsfys sker så klart på olika sätt för olika åldrar och är kunskap som man som ledare behöver lära sig. Därför har föreningen en ansvarig person för fysträning som är tillgänglig för alla ungdomslag för konsultation för hur man involverar fotbollsfys i den vardagliga träningen, genomföra extrapass, skapa anpassade uppvärmningsprogram, visa hur man jobbar med skadeförebyggande träning, hjälp att skapa träningspass med fotbollsfys, hur man jobbar med knäkontroll-programmet med mera. 

För att boka in och ta hjälp av ansvarig fystränare kontaktar du XX på fotbollsfys@spangafotboll.se 

 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga IS
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten