Följ vår resa framåt på Facebook, du hittar oss via länken >här< !
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Fotbollsfys
I Spångamodellen är den fysiologiska utvecklingen en av fyra viktiga delfärdigheter som vi behöver utveckla hos våra spelare. Vi behöver bedriva träningar som bygger upp spelarnas kroppar så att de klarar av alla olika moment som en fotbollsspelare ska kunna genomföra. Det handlar också om ett viktigt skadeförebyggande arbete tex för att förhindra knäskador.

Att jobba med fotbollsfys sker så klart på olika sätt för olika åldrar och är kunskap som man som ledare behöver lära sig. Därför har föreningen en ansvarig person för fysträning som är tillgänglig för alla ungdomslag för konsultation för hur man involverar fotbollsfys i den vardagliga träningen, genomföra extrapass, skapa anpassade uppvärmningsprogram, visa hur man jobbar med skadeförebyggande träning, hjälp att skapa träningspass med fotbollsfys, hur man jobbar med knäkontroll-programmet med mera. 

För att boka in och ta hjälp av ansvarig fystränare kontaktar du Cecilia Fridén på fotbollsfys@spangafotboll.se 

Cecilia har en bakgrund som idrottslärare och fysioterapeut och är docent i idrottsmedicin. Hon har ett eget idrottsutövande inom friidrotten men de senaste åren har hon ägnat mycket tid som en del i ledarteamet kring sina söners lag i klubben. 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten