SISTA CHANSEN TILL GARANTERAD PLATS PÅ VÅR KNATTEFOTBOLLSKOLA - ANMÄL ER SENAST DEN 31 MARS!
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Dam

Träningsmatch mot Mälarhöjdens IK
2019-03-25 19:10
Laguppställning söndag 24 mars
Under den kyliga söndagskvällen spelades träningsmatch mot Mälarhöjdens IK.
Vi kommer till matchen med 9 st borta pga sjukdom, skador och jobb så vi får testa lite nya positioner på vissa spelare och vi får även låna in Sanne och Tilda från F04. Vi pratar innan matchen hur viktigt det är att vi fokuserar på detaljerna i vårt spel och att vi är tydliga i våra aktioner i försvarsspelet och i anfallet.
En tuff match som smäller i närkamperna
Det är en strålande start på matchen och vi skapar flera chanser och äger matchen totalt. Vi har skott i ribban och vi kommer till många bra lägen, tyvärr får vi inte bollen i mål.

Efter ca 20 minuter går vi ner i tempo och vi fastnar i ett typ av spel som gör att Mälarhöjden lätt kan vinna tillbaka bollen. Det gör att de tillslut gör 1-0 efter ett skott utifrån och sätter sedan returen.
Vi tappar matchen ytterligare efter detta och får kriga på resten av halvleken där det smäller i närkamperna och är en tuff match överlag.

En ny bra start på andra halvlek
I halvlek pratar vi om de första 20 minuterna som vi gör riktigt bra och att vi ska fokusera på att hitta tillbaka till det spelet. Våga spela på olika sätt och att våga trycka på. Vi börjar återigen riktigt bra och på en hörnvariant mellan Paulina och Julia så drar Julia in den från kanten i bortre med vänstern och sätter 1-1.

Laget trummar på och vi kommer till flera chanser men tyvärr så är inte marginalerna med oss i avsluten. Tyvärr får vi en skada på Ebba H som skadar axeln, där vi hoppas att hon snart är tillbaka. Vi fokuserar på vårt spel och låter inte det påverka vårt humör eller vår fokusering.

Ledarnas reflektion
Matchen slutar 1-1 och vi gör en bra kämpamatch där vi kommer med lite folk, får skador och har inte marginalerna med oss i avsluten.

Flera spelare gör en riktigt bra insats och ska ha beröm!
Julia som också var kapten för dagen utsågs till matchens lirare då hon skapade flera lägen, satte målet och tog ett bra ansvar för laget med både defensiva och offensiva löpningar. Tilda gjorde ett mycket bra inhopp och kul att hon fick göra sin A-lagsdebut.