Sköna tre poäng mot Viggbyholm
2018-09-22 20:35
Matchens lirare Leila Assafi med bollflickorna.
Lördagen innehöll en match mellan Spånga och Viggbyholm. Vi har kommit in i ett bra flyt men även Viggbyholm har lyft sig sedan vi mötte de i början av säsongen.
Matchen startar med att vi kommer till ett bra anfall där vi tyvärr inte lyckas få bollen i mål. Istället får Viggbyholm flera chanser att komma fram i planen och skapa hörnor. Vi står på hälarna, är inte med på passningarna och blir stressade av att inte få tag i bollen. Viggbyholm är starka i straffområdet och vi behöver vara tydligare i försvarsspelet och rensningarna.15 minuter in i matchen drar Viggbyholm nytta av sina hörnor och gör 0-1. Matchen fortsätter och vi försöker hitta nya alternativ när vårt passningsspel inte sitter. Det gör att vi tillslut hittar en grym djupledsboll av Julia till Sofia som gör 1-1 i minut 30.

Samtalet i halvlek handlar om att vara på tårna, att vi måste vilja ha boll och att spela smartare och använda ett spel som fungerar för oss. När andra halvlek sätter fart gör också vårt djupledsspel från mittfältet det samma. Bollarna hittar vägen genom Viggbyholms försvar och Leila tar emot en av dem och lägger bollen snyggt i nät för 2-1.

Det blir även 3-1 genom Sofia som ännu en gång genom vårt djupledsspel kommer förbi försvaret och målchanserna fortsätter.  Tyvärr slappnar vi av lite och Viggbyholm kan återigen komma in i matchen, får en hörna och  resultatet är 3-2.Målet väcker liv i laget och farten ökar igen. Leila får till ett riktigt snyggt skott och slutresultatet 4-2 är satt. Efter det känns det som vi har matchen i goda händer men vi gör det lite väl spännande ibland.

Våra duktiga bollflickor sktte inte bara matchen exemplariskt utan utsåg också Leila till matchens lirare. Stort tack till er och till publiken som kom och hejade. Nu väntar ännu en veckas träning och sedan så är det match mot Vallentuna borta på Vallentuna IP 30/9 klockan 16.00.