Dam

Spånga-Åkersberga BK 4-0
2018-06-03 10:27
Elsa Fritz som blev matchens lirare i sin A-lagsdebut i målet med F-07:s bollflickor
Under en oerhört varm dag på Spånga IP så mötte vi Åkersberga BK som innan matchen låg på en 4:e plats i tabellen. Bägge lagen hade 10 poäng och bägge ville hänga med i toppen!
Vi har många borta denna helgen men vi visar att vi har en bred trupp där samtliga tillför och gör det svårt för mig som tränare att ta ut laget. Alla visar att de vill starta.
Vi börjar matchen bra och hittar passningsspelet precis som vi ville. Vi får igång löpningarna och i värmen så är det vi som orkar mer och vi gör 1-0 genom Saga Swedman. Vi fortsätter spela bra och vi rättar till det som behövs i vattenpausen som kommer efter 25 minuter.
Vi fortsätter spela bra men vi får inte in bollen innan det är dags för halvlek.

I halvlek pratar vi om det vi gör bra och hur vi ska fortsätta spela som vi gör! Vi känner att vi har övertaget och att vi bara ska fortsätta nöta ner försvaret.
Andra halvlek börjar och vi blir lite stressade i vårt passningsspel. Men efter ett tag gör vi 2-0 genom Sofia Af Ekenstam.
Vi hittar vårt spel bättre igen efter det målet och vi lyckas sätta 3-0 genom Maja Hedenskog som gör en riktigt bra löpning sätter dit den. Vi fortsätter att springa för varandra och det öppnar ytor för våra medspelare och vi sätter även 4-0 genom Saga Swedman. Tyvärr så skadar sig Maja i samband med målet och vi avvaktar just nu besked från läkaren om vilken skada det handlar om.

Vi blir lite tagna av skadan vilket är självklart när någon i laget skadar sig. Men vi fortsätter spela bra och vi fortsätter att skapa chanser. Men matchen slutar 4-0 och vi gör en riktigt bra insats och vi visar att vi hänger med i toppen!

Extra kul att Elsa Fritz som gör A-lagsdebut får hålla nollan och hon blir även utnämnd till matchens lirare!

Vi tackar F-07 som var bollflickor och alla som kom och kollade för ett grymt stöd från läktaren och vi hoppas att stödet fortsätter under hela säsongen!