Dam

Äntligen!
2017-05-29 16:10
IFK Viksjö - Spånga 1-5 (0-2) i dam div.3A.

I sjätte omgången kom äntligen den första segern för damlaget när Viksjö besegrades med 5-1 efter 2-0 i paus.

Spånga angav tonen direkt och redan i första minuten satte Moa Sjögren bollen i nät. Andra målet kom efter dryga kvarten genom Hanna Sundman. Det var snarlikt det första, med en perfekt boll i djupet av Leila Assafi och en kamp mot en ensam back. En riktigt svettig rättning av Tina Karakeva i målet på Viksjös enda farlighet gjorde att Spånga höll ledningen till halvlek trots att vi tappade en del i slutet av halvleken.

I andra höjde vi åter tempot och redan tre minuter in i halvleken gjorde Moa påpassligt mål på en målvaktsretur.

Trots att Viksjö satte 1-3 efter en retur på en hörna och att Tina i målet fick göra några fina räddningar, så var segern aldrig hotad.

Lovisa Söder, vår evighetsmaskin på mitten, fick efter en 50 meters rusch, välförtjänt sätta 4-1 i minut 85.

Moa följde upp med sitt tredje för dagen i matchens sista minut framspelad av Ellen Lindahl som snyggt följt med i anfallet från sin vänsterbacks plats och serverade Moa vid bortre stolpen. 5-1 var stabilt och i den jämna tabellen tog Spånga klivet till plats 5.