Följ vår resa framåt på Facebook, du hittar oss via länken >här< !
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
F09-1

F09-1 vinner priser i Viksjö Paidin tjejcup!
2018-10-18 12:07
Stolta spelare håller upp priset
Strålande sol ramade in helgens cup, sex matcher totalt som genomfördes lika strålande av spelarna som för andra helgen i rad tränade på 7 plansspel inför kommande säsong.

Med nya förutsättningar med större plan och nya mått och regler enligt Svensk fotbolls nya spelformer (vilket var väldigt positivt för spelet) och med fler spelare på plan låg fokus på några instruktioner inför cupens matcher. 

  • hålla positioner och kliva ihop i försvar och bredda i anfall 
  • rörelse och kliva ur passningsskugga
  • passa hemåt för att vända spelet
  • hjälp varandra genom att snacka och visa


Vi ville också se de saker som vi tränat på under säsongen i matchspelet såsom väggspel, våga finta, spela tufft men schysst i närkamperna. 


Det sistnämnda visade sig löna sig extra bra för vårt lag denna helg. I helgens cup utsågs, helt enligt direktiv från Svenska Fotbollförbundet, ingen vinnare i cupen. Däremot utsågs ett lag till turneringens vinnare av Fair Play priset. Det lag som hade schyssta spelare, uppmuntrande föräldrar och tränare, som behandlade såväl egna spelare som motståndare och domare, på ett respektfullt sätt vann priset. 


Tror ni både spelare och föräldrar blev mäkta stolta när de fick veta att vi var vinnare av priset? Visst blev dom det, men stoltast är nog ändå vi tränare. Att vi har haft en säsong där ett schysst spel på plan och vid sidan varit en självklar och enkel uppgift för både spelare och föräldrar känns riktigt bra!


Jenny, Maria & Marcus

 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten