SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
F17

F16 seriesegrare i div 1!
2020-10-12 11:54
Spångajubel efter avgörande 2-0 målet mot Tyresö. Foto: Micke Wiklund
Tyresös väldigt talangfulla lag var motståndare i söndagens direkt avgörande seriefinal på Spånga IP. Seger var ett måste. Och våra tjejer levererade en magnifik insats till odiskutabla 2-0 och står med det som seriesegrare i div 1 F16-19!
Inför årets säsong var vi ganska osäkra på hur vi skulle stå oss i div 1 16/19. Vi har en trupp med spelare födda enbart 04 och 05, och skulle nu möta upp till tre och fyra år äldre spelare. Det visade sig kvickt att vår kvalité skulle räcka gott. Som lag har vi tagit stora kliv under året. Ägt mer boll än någonsin, utvecklat vårt spel genom lagdelarna, jobbat hårt med att våga ha bollinnehav nerifrån backlinjen och spela oss genom motståndarnas press. Och samtidigt inte släppt en centimeter på vår organisation och stabilitet bakåt.

En som helhet mycket stark säsong med fram till i söndags 10 segrar och en oavgjord på 13 matcher ledde oss till seriefinalen mot Tyresös damjuniorer, ett lag som också består av 04 och 05-spelare, varav ett flertal är med i stadslagen. Tyresö gör mer mål än oss, de snittar upp mot 6 mål per match. En tuff utmaning, det visste vi. Och vi förberedde oss därefter. Ett grymt taggat Spångagäng på banan tar kommandot direkt, pressar ner Tyresö. Inläggen viner i boxen, hörnor avlöser varandra. Två frilägen första 20 minuterna, men vi får inte in bollen. När matchen logiskt jämnar ut sig finns alltid risk att oförmåga att ta sina chanser straffar sig. Men i 42:a minuten lossnar det. Vår fenomenala Vera (vilken match hon gör!) får boll rättvänd och krutar in ett distansskott nere vid målvaktens vänstra stolpe. 1-0 i paus, fullt rättvist även om Tyresö såklart är bra. 

Jämnare start på andra halvlek, utan klara målchanser. Men på en tidig hörna kommer vår mittbackskklippa Ottilia i ett perfekt inlöp på Jossans fina hörna och point blank-fri sätter hon skarven i ribban för att sen direkt följa upp själv och brösta in 2-0 på mållinjen. 
Tyresö försöker förstås vända matchen efter det. Vi svarar på deras forcering. Och sättet Spånga spelar ut matchen är imponerande. Vi släpper inte till någon tydlig målchans överhuvudtaget trots att Tyresös spel bitvis är vasst. Samtidigt vågar vi spela fotboll själva, och hotar hela tiden framåt med vassa kombinationer och omställningar. Det är skolboken. Snudd på perfekt kollektiv insats där alla når upp i närheten av sin toppkapacitet. Så jädra kul att se! Glädjen efteråt låg också i närheten av toppförmågan!

Tack till Tyresö för grymt bra motstånd i hårda och väldigt givande matcher gånger två i år!! 

Vi vinner totalt 11 av 14 matcher. En oavgjord. (En av förlusterna spelar motståndare med damlaget, inte med det lag som annars spelade serien. Det var för övrigt en toppinsats av oss trots förlust 1-2 den dagen. ) Vi släpper bara in 14 mål. Tyresö släpper in näst minst med 27. 14 spelare delar på våra 43 mål framåt. Grymt!

Nu väntar nya utmaningar för det här duktiga gänget: nästa år satsar vi på att spela F17 SM-serien. Nästa år är 04-födda äldst där och vi tror och hoppas att vi kan hävda oss bra i tuffast möjliga konkurrens då! 

Tack också till föräldrar och alla övriga supportrar på Spånga IP för stödet, även om man kan vara lite rädd att ni utmanade 50-gränsen...!

/Ledarna F16

 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten