Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
F16

Guld i Göransson Cup!
2020-01-29 16:35
Segertjejerna på Göranssons segerscen! Plus Nils då. Och en uggla.
Vi åkte till Sandviken och prestigefyllda Göransson Cup med ett tydligt uppsatt mål: byta ut fjolårets silver mot ett guld. Och som tjejerna levererade! Stark, intensiv och variationsrik futsal gav sju raka segrar och en mycket välförtjänt cupseger.
24 lag deltog i F16-klassen i kanonfina Göransson Arena. Bandyarenan förvandlas till sju futsalplaner under den här helgen. Cupen bjuder alltid på härlig inramning med stor publik på läktarna så gott som dygnet runt. Totalt deltar över 300 lag i turneringen. Tyvärr var vi ensamma där från Spånga och vi skickar gärna tipset till andra lag i föreningen: åk för guds skull och delta i den här cupen, vi lovar att ni kommer att ha kul!
I år hade vi högt ställda förväntningar. Vi tog silver i fjol och vet att vi utvecklats i futsal sen dess. Men det har ju andra lag också, så hur långt skulle det räcka? Svaret blev hela vägen. Tack vare att vi ledare i F16 arbetar med ett gäng ödmjukt och hårt arbetande tjejer som därtill är jädrans skickliga spelare!
De sköter dessutom uppladdning och mat och fokus och gemenskap på ett väldigt bra sätt på cuper - vi har stor rutin och det spelar roll! Det var väl bara en gång vi saknade ett par spelare inför matchsamling, men de återfanns i säkerhet inne hos Tillberga-killarna så det var aldrig någon fara.

Vi inledde med att vinna våra tre gruppspelsmatcher med totalt 13-0, och det enda vi var rädda för i det läget var att vi inte ställts på tillräckliga prov. Vi visste att det skulle komma tuffare matcher. Skrämselhicka fick vi också i åttondelen mot Bele Barkarby. Vi gör, som alltid mot Bele Barkarby - det här måste vi snart utreda...- en ganska dålig match. Vinner med 1-0 på ren grundklass, inte för att vi gör en bra prestation. Den kom istället i nästa match. Gideonsberg har bra futsalmeriter, är ett jätteduktigt lag. Vi vinner 3-0 efter en prestation som är på gränsen till perfekt: hårt arbete, hög intensitet, och en del kvalite i anfallsspelet som ligger på maxnivån för vad vi kan. Underbart att se!

Semifinalen vanns säkert och i finalen ställdes vi mot välbekanta Stuvsta. Vi har mötts förr, vi vet att motståndaren är bra och att vi måste prestera på topp. Några minuter in i matchen står det helt klart att Stuvsta menar allvar, de vinner en duell, får ett läge på högerkanten och deras anfallare avslutar maximalt nere vid stolpen: 0-1 och vi har släppt in vår första boll i turneringen. I match 7. Responsen kommer direkt: våra tjejer höjer sig, kvitterar snabbt, tar tag i matchen. Och 2-1 målet är en av turneringens höjdpunkter när vi rullar upp motståndaren, Linnea spelar en perfekt cross och Jossan kan raka in bollen i öppen bur.
Här hade det kunnat vara klart. Vi har kontroll. Tror vi. Men tyvärr bjuder vi på vår sämsta minut i turneringen i den sista. Stuvsta jagar. Vi tar en del felbeslut. Och när klockan tickar mot noll får Stuvsta en inspark långt ner på egen planhalva och skickar förstås högt mot vårt straffområde. Vi försvarar fel positioner. Bollen får studsa. Studsa i mål till och med. Det här ger domarna ett svårt beslut de aldrig borde behövt fatta: var det någon touch eller inte? Godkänt mål eller inte? 
30 minuter efter slutsignal kom beslutet: inget mål. Vi har vunnit!

Just exakt de här 30 minuterna var inte så kul för någon. Inte för oss. Inte för Stuvsta. Inte för domarna. Och inte för tävlingsledningen. Men i övrigt: en fantastiskt rolig cupupplevelse som slutade med ett välförtjänt skönt guld. Och med risk för att det här kan ha sagts någon gång tidigare...: vi är så jädra stolta över er tjejer!!

/Ledarstaben F16

 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten