Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
F16

Cupjubel avslutar succésäsong för F15
2019-11-18 11:52
Guldjubel på Linköping Arena.
Äntligen vann vi en straffläggning! Cupfinaler och straffar har varit mindre roliga historier under säsongen för Spångas 04-tjejer men i säsongens sista stora drabbning - Linköping Cup - var vi starkast. Två grymma straffräddningar av Sanne Sandgren gav guld, pokal och jubel!
Det är andra gången tjejerna vinner höstcupen i Linköping, men det var några år sedan senast. Kanske var det 2015? Vi konstaterar att arrangörerna hottat upp pokalen sedan senast i alla fall :-)
Segern i Linköping Cup bärgas tack vare en som alltid stark kollektiv insats som bevisas till exempel med bara ett insläppt mål på fem matcher!

Med den här triumfen kan vi summera 2019. Hittar inte riktigt vilket superlativ som beskriver den bäst. Tjejerna har gjort en fullkomligt fenomenal säsong! 
Den här tiden förra året var turbulent när våra kära grannar i akademiklubbarna försökte locka till sig våra spelare. Alla stannade. Och resultatet av det ser vi nu: en stor utveckling av laget i både försvars- och anfallspelet och stora kliv framåt av många individuellt gav ett av våra bästa år någonsin (även om vi vunnit en hel del även förut!!).

Vi ledare har stundtals satt laget på hårda prov i år. Och tjejerna har levererat fantastiskt. Grävt djupt och hittat extra växlar när det behövts.

Några av höjdpunkterna:
Brons i Dalecarlia Cup - där vi förutom härliga dagar och bra fotboll minns Tildas kross av Nils på minigolfbanan med extra värme! 
Silver i Eskilscupen - med vårt replag siktade vi på guld nästa största F15-cupen och nådde sånär ända fram mot några av Skånes allra bästa lag. Men straffläggningen i finalen på Olympia gick inte vår väg.
Silver i Göransson Cup - största futsalcupen var en härlig upplevelse. Trots finalbesvikelse, så nära!! Futsal satsar vi vidare på!
Andraplats i Futsalserien - ett mål skiljde oss från seriesegern. Väldigt kul serie som vi kör i år igen.
Silver i Ersans pokal - för 1550:e  gången silver i Ersan... strafförlust i finalen mot mesta motståndarna Älvsjö. Men vi fick straffrevansch nu i Linköping Cup :-)
Guld i Oktoberbollen
Vinst i F15 div 3
Och så guld Linköping cup då!

Och sist men störst: fjärdeplatsen i F15 division 1 är vi mäkta stolta över. Vi vinner 14 av 22 matcher i den troligtvis hårdaste F15-serien i landet. Vinner matcher mot 9 av 11 motståndare.  Gör 50 mål. Trots stora skadebekymmer hela året. Ett par tre gånger stod vi ledare inför match med tydlig känsla av att "nu rasar det". Men icke. Styrkan hos de här tjejerna underskattade vi. 

Vi är sjukt stolta över er tjejer! Nu kör vi futsal!
/Ledarstaben Nils, Måns och Christel

 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten