Följ vår resa framåt på Facebook, du hittar oss via länken >här< !
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Silver i största futsalcupen
2019-01-30 12:16
Silvertjejer i Sandviken
Efter en stark vinter i futsalserien provade Spånga F04 på Sveriges största futsalcup i helgen - Göransson Cup i Sandviken. Resultatet blev strålande - och en liten gnutta sorgset . Silvret är vi såklart jättestolta över! Men det var ledsna tjejer som fick medaljerna om halsen efter dramatisk finalförlust mot Kvarnsvedens IK.

32 lag från så gott som hela Sverige mötte upp i gigantiska Göransson Arena som normalt är Sandvikens bandyarena. En jättefin hall som den här helgen förvandlas till futsalarena med 7 planer och massvis av publik på läktarna nästan dygnet runt.
Vi inledde med stabila klara segrar i de tre gruppspelsmatcherna mot Saltsjö Boo och Kvarnsveden som båda ställde upp med två lag, samt Strömsbro. Målskillnad 15-2.
Åttondelsfinalen blev en rysare där Saltsjö Boos andra lag störde oss med en överraskande hockeytaktik med en forward i knät på vår målvakt Sanne mest hela tiden. Det tog tjejerna en halv match att få grepp på motståndarna och sedan lyckades vi inte göra mål trots en mängd klara chanser. Straffar följde - och där vann Sanne matchen mot deras spelare två gånger om medan vi satte båda våra straffar säkert genom Tilda och Emma.
I kvarten väntade Ingarö och där gjorde vi nog turneringens match - tjejerna dansade futsal! Stort självförtroende och lekfullhet hos alla spelare och stor seger. 
Semifinal mot för oss välbekanta Ersmark från Umeå. Som alltid tufft, de spelade en snabb och utstuderad futsal. Ett mycket bra lag. Men i slutändan gick det som det brukar mellan oss - vi tog hem segern efter att Lea och Klinga kombinerat sig igenom och Klinga avslutat friläget snyggt under ribban, och efter det gick bensinen ur Ersmark en aning.
Final mot Kvarnsvedens andra lag som är något helt annat än det vi mötte i gruppspelet. Starka. Tuffa. Vi kommer tyvärr inte upp i den nivån vi legat på i övrigt i turneringen. Vi har chanser att vinna matchen, men ett slumpmål i baken med 2 minuter kvar avgör. Deppigt för oss efter en väldigt bra turnering av samtliga spelare. 
Vi säger grattis till segrarna Kvarnsveden!! Med lite distans är silvret en prestation av oss, tjejernas utveckling i futsal är lysande :-)

Kanske spelade natterrorn ut sin rätt i finalen - lysrören i skolsalen dunkade på var 30e minut hela nätterna... Tjejernas svarta Göransson Cup-mössor blev ögonbindlar men man sover inte perfekt i stormljus hur man än bär sig åt. Där har arrangörerna något att jobba med... Men som helhet var cupen en härlig upplevelse vi varmt kan rekommendera andra Spångalag! 


 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten