Följ vår resa framåt på Facebook, du hittar oss via länken >här< !
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Cupvinst på Åland
2018-11-19 11:59
Alla änglarna åkte från Västerort till Åland och Eckerölinjen Cup, och efter straffdrama i finalen stod Spånga som segrare.
Resan till Åland blev en härlig avslutning på säsongen för F04. Vi åkte med hela truppen till Eckerö, Åland, minus Matilda som tyvärr blev tvungen avstå: 21 tjejer klarade färjeturen på bara 4 sjösjukepiller :-)  Pensionat Havsbandet bjöd sen på lite knirr i golven och lite tjut i rören, men mysigt boende och jättegod mat! Cupspelet gick i fina Eckeröhallen, 11-manna inomhushall mot hemmalaget IFK Mariehamn plus fem gästande lag från Sverige. 
Vi spelade alla matcher med två elvor - bytte alla utom målvakt i paus. Vi hade genomgående en stark bänk, kan man säga.
Lördag inledde vi  med en säker seger mot Strömsbro från Gävle. Därefter väntar Österåker F05 som blev tvåa i div 1 i Stockholm i år och det blir en mycket tuffare match i högre tempo. Den slutar 1-1 och känslan är att Österåker är en trolig finalmotståndare om vi lyckas ta oss dit själva. Och det gjorde vi ju. Vi avslutar lördagen med starka 3-0 mot pensionatskompisarna från Sollentuna.
Söndag vinner vi sen mot Vaxholm stabilt med 1-0 och sen väntar tuffare motstånd i hemmalaget. Vi behöver oavgjort, men fixar bättre än så. Efter bra övertag i första halvlek ordnar vi 1-0 och håller sen motståndet bra i schack och finalplatsen är klar.
Här kommer sen den verkliga utmaningen: finalen går 10 min efter slutsignal mot Mariehamn...! Vi pumpar på med bananer i omgångar och kastar ut ett efter omständigheterna så laddat lag som möjligt mot ett utvilat Österåker. Finalen är sen inte vår bästa match, kanske inte så konstigt.Österåker skapar mer än oss. Vi har lite energibrist men kämpar väl och det är 0-0 vid full tid. Straffar! Och det har vi ju övat på :-)
Första tre är stensäkra från båda lagen. Sen darrar vi till och missar. Men Elsa pressar Österåkers fjärde skytt att pricka stolpen! Sen sätter vi femte kassaskåpssäkert mellan benen på målvakten... Österåker sätter sin. Men i sjätte omgången gör vi mål medan Elsa går åt rätt håll och tippar straffen utanför och saken är klar! Segerjublet är sedan Spångarekord, antagligen. Det blir liksom ännu bättre med 21 glada efter straffsparkssegrar!
Vi är stolta över tjejer - ni är fantastiska :-) 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten