Följ vår resa framåt på Facebook, du hittar oss via länken >här< !
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Tjejerna visade klass i elitcup
2018-10-22 09:46
Änglarna från Västerort! Tjejerna inledde Viggan invitational med en kanoninsats mot värdarna på fredagkvällen.
I Viggan Invitational Elit mötte våra Spångatjejer lag från hela Sverige plus två norska i en inbjudningscup för de allra bästa 04-lagen. Och vi gör en kanoninsats. Vi blir till sist 7a av 12 - men vi visade att vårt lag inte räds något annat i landet och semifinalplatsen var nära!
Förra året vann vi Viggan Invitational Challenge, klassen under Elit. I år tog vi ett kliv upp, och ärligt så kände vi nog ett tag under hösten att det skulle bli knepigt. Vi har haft mycket sjukdomar och skador och gjort en del mindre minnesvärda insatser i div 1-serien. Men sista veckorna har vi stabiliserat oss, vunnit matcher, fått upp självförtroendet och känslan inför cupen blev till slut förväntan. Vi kunde kanske göra något bra? Och det kunde vi! 7e platsen bland 12 topplag i Norden är vi stolta över. Och det kunde blivit ännu bättre. Vi var nära semifinalplatsen.

Viggbyholm 0-0
Vi har haft mycket svårt mot Viggan genom åren, egentligen aldrig på allvar matchat dem i kvalitet. Förrän nu. I den här matchen har vi långa sekvenser där dom inte kommer över halva plan. Vi skapar chanser, vi skapar hörnor. Bästa chansen kommer i andra halvlek, Saga får läge från nära håll, perfekt träff. Bollen smäller i ribban! På slutet tar Viggan över lite grand, och på det hela taget är oavgjort rättvist. Men det var nära! Seger här och vi hade troligen varit i semifinal. Det är en av våra bästa matcher någonsin. Tyvärr får vi skada på Klinga som sen inte kan spela mer. Viggan förlorar senare finalen mot BP Akademi med 1-0.
FC Hessleholm 1-0
Morgonmatch men vi överraskar genom att inleda bra och göra ett snyggt 1-0 mål tidigt. Bra spel ut på kant, perfekt djupledsboll och enkelt och säkert avslut av Saga. Sen har vi massor med fler lägen, lyckas inte. Och det är ju en brist - men segern var säker.
Lyn Fotball 0-1
Jättebra match mot ett topplag som sedan förlorar semin på straffar. Lyn är bäst i Oslo enligt dem själva :-) Dom har snabba kanter och det är en tuff utmaning som vi klarar väldigt bra. Dom gör mål på ett väldigt bra distansskott efter en hörna. Vi skapar hela matchen chanser och ett oavgjort resultat hade på inget sätt varit orättvist. Vi var bra!
IK Waria 1-0
Match mot trean i årets inofficiella SM för 04-or, Mästarcupen. Lite trögare match där vi tydligt är det bättre laget. Men det dröjer till slutet innan vi avgör på ett skott från 16-meters av Aida. Här har vi ett ögonblick av skräck när vi i första halvlek går bort oss och de får ett totalt friläge. Utrusningen från Elsa är som oftast perfekt och räddningen i spagat med tåspetsen - magi.
Adolfsberg 0-2
Morgonmatch och naturgräs blir för mycket för oss. Seger betyder semifinal men i första halvlek springer ett par duktiga forwards i Adolfsberg sönder oss. Vi är i kaos och 0-2 är inte orättvist. Vi stabiliserar oss glädjande i andra, det var starkt gjort. Skapar en del lägen, får en straff. Men vi lyckas aldrig komma närmare.
Umedalen 4-3 (efter straffar, 0-0 full tid)
Placeringsmatch på naturgräset och energitanken är tom hos båda lagen. Matchen är jämn men inte högklassig kan vi väl säga. Inte jättekonstigt - alla är slitna och i det här skedet av cuper behöver det handla om mer än plats 7-8 för att nå sitt bästa. Men oavgjort mot SM-tvåan är väl okej. Och straffläggningen avgör vi sen i femte omgången när Aida dansar in sin straff och Elsa kniper Umedalens!

Väldigt kul med den här insatsen - ni är grymma tjejer!
Stort tack också till Saga som spelade cup med oss för första gången och gör en formidabel insats, på och utanför plan!
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten