Dam

Krampaktigt kryss borta mot Lindhagen
2022-09-13 10:34

I slutet av helgen besökte vi mysiga Essinge IP för att möta det välspelande laget Lindhagen. Vi var fortfarande drabbade av influensan men hade fått tillbaka fler än i matchen mot Frej så vi kände oss redo för att bjuda upp till dans.

Under hela matchen så försvarade båda lagen djupt in på motståndarnas planhalva och ställde höga krav i bollinnehavet. Hemmalaget klarade detta bättre och lyckades spräcka nollan med den sista sparken innan domaren blåste av för halvtid.

I halvtid pratade vi främst om hur vi skulle lösa deras höga press samtidigt som vi samlade mod och kraft inför en tuff, tuff andra halvlek.

Andra halvlek hann knappt dra igång innan vi fick kontroll på bollen vid mittlinjen, spelade över till en fri Tilda som sköt på ett tillslag och bjöd på ytterligare ett drömmål. Nu är hon bara ett mål bakom lagets skyttekung, Nike, och väldigt svår att bänka. Lyxproblem!

Istället för att ta vara på momentumet som kvitteringsmål kan innebära så var det hemmalaget som började föra spelet mer och mer. Nerverna kickade in ordentligt hos oss och sista kvarten handlar egentligen bara om Lindhagens misslyckade anfall och vår brist på att skydda bollen vid behov. Slutresultat 1-1.

Inför säsongen hade man kanske tagit ett kryss borta mot ett nyligen nedflyttat gäng men efter den utvecklingen vi har haft under säsongen så är vi besvikna efter vår prestation. Motgångar är oundvikliga och under träningen igår talade vi i helgrupp om hur vi ska hantera sådana situationer när de dyker upp så förhoppningsvis tar vi lärdom av detta inför vår återkomst till Essinge IP nu på söndag, denna gång mot Essinge IK.