Dam

Bacillvåg sänker oss mot Frej
2022-09-08 14:58

Flytet från de senaste veckorna hade vi tänkt utnyttja till en kanoninsats hemma mot Frej i söndags. Men fotbollsgudarna ville annorlunda. En sjukdomsvåg slog ut en efter en efter en under veckan. Vi gav allt, men sjukstugan orkade inte riktigt matcha en bra motståndare.

Det fanns orostecken redan förra helgen mot Vasastan. Och under veckan stod det klart att vi fått in en riktigt elak bacillvåg i truppen. Till slut inser vi att vi måste försöka flytta matchen. Men Frej säger nej. Framme vid fredagkväll lyckas vi samla 13 spelare, varav flera inte tränat på hela veckan, och några inte alls är 100 procent krya.

Det blir en forcerad debut för vår nya spelare Ellen, född 06, som kämpar på med stor heder genom matchen! Vi ger allt vi har, kämpainsatsen är det inget fel på alls. Men vi är uppenbart inte där vi ska vara. Vi bjuder på kamp men har inte formen för dagen att samtidigt ha kylan att göra rätt saker i bollinnehavet. Spelet missklickar. Det är mest bara riv och slit.

Frej är ett snäpp bättre även om matchen är jämn. Kort före paus blir det 0-1 på hörna. Elsa är först på bollen, men kan inte hålla den, droppar ner den framför sig. En Frejspelare brottar sig in och knuffar bort henne, en annan nätar. Vi kan väl säga att det hänt att domare gett målvakter frispark i motsvarande lägen. Men inte den här kvällen.

Vi skaffar oss sedan ett läge med öppet mål kort före paus, efter ett genombrott av Nike men Lea får inte rätt träff. Tidigt i andra är Frej starkare vid ett individuellt genombrott som leder till  2-0 på ett avslut innanför boxen. Uppförsbacken är för stor trots att vi skapar en del lägen, Tilda har en boll i stolpen och Selma ett öppet läge men får inte träff på volleyskottet.

Istället kommer 0-3 på ett bra skott. Vi får ett tröstmål i sista minuten, ett fint genombrott av Minna som kombinerar sig in i boxen med hjälp av Tilde. Minna blir glidtacklad, domaren ger straff. snällt. Vi hade knappast fått den straffen vid 0-0. Tilda sätter den säkert hursomhelst.

Totalt sett är matchen mest att glömma för oss. Bra kamp av alla! Men förutsättningarna fanns inte den här kvällen. Vi får slicka sår och hoppas på friskare trupp nästa gång.