Dubbla matcher och referat
2022-06-13 09:32

Två matcher på fem dagar resulterade inte bara i en poäng utan också hack i maskineriet kring matchreferaten så här kommer det två stycken i ett inlägg!

Först ut var Vasastan som besökte oss i tisdags och kom dit som självklara favoriter när man endast hade tappat poäng i en match tidigare och det var ett kryss emot Aspudden-Tellus.

Matchen hann knappt börja innan besökarna släppte in ett snöpligt självmål och vi fick genast en ledning att försvara - trodde vi från sidan. Istället var det vi som var det bättre laget i första halvlek och innan den var slut lyckades Melissa från juniorlaget springa sig loss och på det mest behärskade sättet dribbla sig förbi motståndarnas målvakt och sätta bollen i öppet mål. Otroligt debutmål!

2-0 i halvtid var det inte många som trodde på förhand och inne i omklädningsrummet var alla överens om att det skulle bli en betydligt tuffare andra halvlek.

Vasastan flyttade runt på ett par spelare och gick ut i andra som ett helt nytt lag. I spelminut 54 reducerade de och en kvart senare satt kvitteringen också. Trots att vi återhämtade oss bra dem sista 20 minutrarna och ändå fick med oss ett poäng så märkte man tydligt att vi saknade några år på nacken i truppen. Slutresultat 2-2.

Igår åkte vi iväg för att besöka ett annat topplag i form av Kungsängens IF med flera välbekanta ansikten som tillhörde oss i fjol. Utan någon ordinarie målvakt fick dagens hjälte, Lina, ställa sig i mål och vikariera mot ett motstånd som självklart reagerade på och utnyttjade detta. Med det sagt så är det ingen skugga som faller över Lina utan vi är så stolta och tacksamma för att ha en sådan underbar lagspelare som gör allt för det här laget. Stort, stort tack ska du ha Lina!

I första halvlek är det utan tvekan vi som är det bättre laget och 1-1 i halvtid hade varit en ledning om vi satt ett rent friläge kort innan domaren blåste av för paus.

Vi gick ut med gott självförtroende efteråt men i kombination med att Kungsängen ryckte upp sig och att domaren gav billiga frisparkar som hemmalaget notoriskt lyfte in i straffområdet gjorde att det blev extremt tufft för oss. När huvuddomaren sedan valde att ignorera sina två assisterande kring en handssituation i deras straffområde, som var identisk med många andra lägen han blåste och gav till frispark till motståndarna för, vid ställningen 2-1 så var känslan att andra halvlek inte skulle ge oss något gratis överhuvudtaget. Med kvarten kvar försökte vi forcera fram en reducering som skulle ge oss lite känn igen men då sätter de spiken i kistan och vinner till slut med 4-1.

Dem tre senaste veckorna har vi mött samtliga tre lag som ligger i toppen och ska nu innan sommaruppehållet möta Sundbyberg som slåss med oss nere i den lägre halvan av tabellen. Nu gäller det att vi samlar dem sista krafterna vi har och se till att göra en bra träningsvecka så att vi känner oss väl förberedda inför helgens drabbning. Hoppas se er på plats för att stötta oss!