Dam

Två raka vinster!
2022-05-16 11:24

Topptippade Essinge IK, som också startat starkt, kom på besök i lördags och ställde till med riktiga problem för oss. Ett rutinerat och sammansvettsat gäng som både klarar av det tekniska och fysiska i spelet.

Första halvlek handlade mycket om hur vi försökte lösa Essinges press men detta utan framgång. Här får man ge kredd till gästerna som verkligen jobbade hårt och täckte stora ytor mot oss.

De trycker in 1-0 efter att de fått inkast vid ena långsidan, får över den till andra och slänger in ett inlägg som landar hos deras ena forward. Hon tog emot den fint och borrade in bollen nere vid stolproten, otagbart för Elsa.

En annan tråkig sak var att Cornelia fick kliva av med en befarad muskelbristning och ser ut att missa några veckors spel. En enorm vinnarskalle och lagspelare, som självklart försökte köra vidare, som vi kommer sakna oändligt. Vi hoppas att du är tillbaka på plan så fort som möjligt!

Återigen ett ett måls-underläge inför andra halvlek och inne i omklädninsgrummet fick tjejerna höra att de skapade goda förutsättningar till att spela fin fotboll men det var modet som saknades.

Noterat och uppfattat. I andra halvlek gick vi ut med en mycket större tro på oss själva i spelet och Essinge har verkligen ingenting att säga till om. Amanda kvitterar i minut 56 efter en sekvens där vi vinner tillbaka bollen fyra gånger (!) på deras planhalva och nu var det match igen.

Vi höll oss fokuserade genom andra halvlek och blev belönade till slut när Emma vann bollen i eget straffområde, drev upp bollen själv till mittplan och serverade Nike i sitt favoritläge - hon, en boll och en motståndarback. Lite Nike-magi och en jädra massa fart senare kunde hon ta sig förbi sin motståndare och trycka in ledningsmålet åt oss. Vackert!

Det blev en slutforcering av den svagare sorten från Essinge men i matchens sista spark skickade de in en frispark i ribban och som stoppade blåa hjärtan för en lång sekund. Närmare än så kom de inte och man får till slut säga att vi vann matchen rättvist.

Nu börjar många delar falla på plats och poängen rulla in men det är en lång säsong. Nästa helg möter vi Lindhagen FF som trillade ur division två i fjol och som också kommer in i matchen med två raka vinster, senast mot den forne tabelettan Aspudden-Tellus.