Dubbla drömmål i försäsongens sista (?) träningsmatch
2022-04-12 10:17

När många fotbollsfantaster låg hemma i tv-soffan och följde det antiklimatiska PL-avgörandet i söndags så förberedde vi oss för fullt inför vår seriepremiär som är mindre än två veckor bort.
Ej spelbar plan gjorde att vi hamnade i hemmakrokarna vid Bromstens IP och fick ta emot Nacka Allstars där istället.

Första halvlek handlade mycket om spel på Nackas planhalva och de hade svårt att hitta förbi vår första press. När de väl lyckades med det så vann vår backlinje duellerna och kunde avvärja eventuell fara.

Offensivt sett så lyckades aldrig Nackaspelare att komma nära oss och vi gör även 1-0 genom Ginette efter vad som mycket väl kan vara årets mål. Det börjar med ett inkast nära mittlinjen och slutar efter flera spelvändningar, 18 passningar och mer än en minuts oavbrutet bollinnehav med bollen i mål.

I andra halvlek gick kvalitén på lagen ned rejält och det är inte förens i dem sista tio minutrarna som vi får ytterligare ett mål. Det är efter en hörna som en Nackaspelare snyggt lyfter bollen in i bortre krysset.

Två minuter efter det pangar Tilda på med ytterligare en kandidat till årets mål när hon självsäkert prickar in bollen i det närmsta krysset från hörnet av straffområdet.

I matchens slutskede, när vi knappt orkade stå på benen längre, så vann deras ytterback boll, satte fart och serverade serverade kvitteringen till deras forward. Slutresultat 2-2.

Lite i underkant kan tyckas men om vi fortsätter att dra lärdomar av våra misstag och korrigerar dem lika snabbt som vi gjort nu under försäsongen så ser vi redan fram emot nästa duell.