SISTA CHANSEN TILL GARANTERAD PLATS PÅ VÅR KNATTEFOTBOLLSKOLA - ANMÄL ER SENAST DEN 31 MARS!
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herr

Referat: Spånga IS FK - Bollstanäs SK
Tredje förlusten i rad för herrlaget
2022-09-24 10:46

Spånga dominerade matchen, vilket dock inte hjälpte när man gjorde färre antal mål än gästerna Bollstanäs, slutresultatet blev 2-3.

Visserligen hade hemmalaget flera spelare avstängda eller frånvarande av andra skäl, laget kunde dock ställa upp med en offensiv grupp bestående av Adam Skeppmark i mål, bakom en backlinje  med Ümit Yarar, Abdi Hassan, Tahsin Anar och Ludwig Callebro. Framför dem sittande mittfält med Zalif Sener och Elliot Oskarsson. Framåt spelade en offensiv trio med Andreas Fröderberg, Robin Palacios och Markus Blomquist, samt med Arvid Carlsson på topp.

Och matchen började bra för Spånga, redan efter 11 minuters spel satte man bollen i mål, dock bortdömt av domaren Rani Amir för offside. Det var dock Bollstanäs Mattias Erlandsson som strax därefter gjorde matchens första mål på en snabb omställning.

Men Spånga fortsatte att pumpa på, inte minst hade Robin flera avslut och Bollstanäs duktige målvakt Carl Lekselus fick göra flera räddningar.

Tio minuter kvar av halvleken hade Ümit och Bollstas Kamal Qourbanov en egen, onödig skärmytsling, vilket Rami bestraffade med två rödingar. Kanske blev effekten lite mer spelyta för Spånga, vi kunde bokföra två målchanser av Amadeus och Arvid, dock ej i mål, halvleken slutade 0-1.

Oflytet fortsatte för hemmalaget, fyra minuter in i halvleken avancerade Nasim Maache på sin högerkant och slog ett snyggt inlägg till snabbe Kahin Danir som enkelt och obevakad skarvade bollen i mål till 0-2.

Spånga gav inte upp och trummade på, med ett stort antal farliga avslut signerade Robin, Markus och Arvid. Det kändes som att Spånga samlade ihop chanser värdiga till en reducering.

Den kom också efter dryga kvarten av andra när Robin (enligt Ango Grönviks matchrapport) fick en passning från inhopparen Liam Hägvall, varpå  "Robin skottfintar sig fri från sin försvarare. Ensam med målvakten placerar han kyligt in bollen vid första stolpen". 1-2 och ny energi för hemmalaget.

Men fotboll är ingen bedömningssport, några minuter senare satte Kahin återigen bollen i mål på en kontring, till 1-3.

Fortsatt stort Spångaövertag och flera vassa avslut, ofta på hörnor. Det dröjde dock till  matchens 84 minut innan Robin återigen "strutade", denna gång på ett snyggt skruvat skott från höger sida runt målvakten Carl.

2-3 och Spånga kämpade för en kvittering, Carl var dock omutlig och matchen slutade med vinst för de gul-gröna.

Så här sammanfattade Ango matchen: "Bollstanäs vinner matchen med 3-2. Bollstanäs förvaltar sina målchanser väl. Spånga skapar mängder av chanser men var inte effektiva. Bollinnehavet kontrollerades av Spånga. Varsitt rött kort i den första halvleken gjorde att det fanns större ytor för respektive lag att anfalla på."

Spångas mittback Tahsin Anar kompletterar analysen med att laget ändå spelade bra fotboll och kom till vassa avslut ett stort antal gånger, detta till skillnad från många tidigare matcher.

Spångas speakertorn utsåg de två tvåmålsskyttarna Kahin Dahir och Robin Palacios till bäste man i respektive lag.

- Det var en match med mycket stolpe ut för vår del, säger Spångas tränare Serkan Görgülü. Vi visste innan att det skulle bli en underhållande match, vilket det ju blev, tyvärr med fördel Bollstanäs. Spånga missade många chanser och borde definitivt ha vunnit, inte enbart på grund av de chanser vi skapade, men även ur ett spelperspektiv.

-  Spångas herrar gör en godkänd säsong jämfört med säsongen innan. Vi har utvecklats väldigt bra som lag.  Det såg vi inte minst igår när våra ynglingar tillsammans med Robin Palacios var bäst på plan.

- Framtiden ser ljus ut för oss och vi ska fortsätta på samma spår med ytterligare utveckling nästa säsong, avslutar Serkan.

Ändå kunde vi alltså registrera den tredje, raka förlusten för Spånga,  plus att chansen till kvalplats uppåt försvann när Viggan kryssade borta mot Vaksala, genom en sen kvittering.  Dessutom är seriens "runner up", Enköping ny trea genom seger i fredags mot Norrtälje. Se tabellen.

Dags för Spånga att rehabilitera sig och avsluta med en vinst borta i sista omgången mot Gamla Upsala, söndagen den 2 oktober kl 14?