Referat: Procyon BK - Spånga IS FK
Skön herrseger i premiären
2022-04-09 23:45
Målglädje!

Det var en typisk och ganska nervös premiärmatch där hemmalaget Procyon och gästerna Spånga växlade om att ta ledningen, men där till slut Spånga vann när Robin Palacios satte segermålet till 4-3 i matchens slutskede.

Procyon kunde mönstra flera meriterade spelare, bl.a. Kim Skoglund med flera allsvenska säsonger i Sirius och Dioh Williams tidigare i Häcken och Gefle, men även med spel i Liberias landslag.

Rutinen och förmågan märktes inte minst  i matchens inledning när Dioh och lagkamraten Hyaw Naizghi var livsfarliga på topp, inte minst i situationer när Spånga tappat boll på mittfältet. Hyaw gjorde matchens första mål när han omarkerad slog bollen bredvid Spångas målvakt Erik Lissel 11 minuter in i matchen.

Spånga kom igen men blev flera gånger straffade av Procyons snabba forwards, dock utan fler mål. Istället blev det Spångas Robin Palacios som kvitterade på en straff efter att snabbe Bryan Chantera fällts solklart i straffområdet. 1-1 efter 41 minuter och vi hade alla börjat tänka på värmen i omklädningsrummet i paus, det var kylslaget på Stenhagens IP.

Men Spångas unge Ludwig Callebro (16 år) ville annorlunda när han slog en frispark från mittlinjen rakt i mål, efter att Procyons målvakt klantat sig vid ingripandet. Spångaledning i halvtid, trots spelövertag från hemmalaget i större delen av första halvlek.

Andra halvlek inleddes med ett Spånga som hade större bollinnehav och fler chanser framåt. Det var dock Procyons farlige Dioh som kvitterade en stund in i andra, varpå Spångas Amadeus Fröderberg fyra minuter senare slog ett inlägg som skarvades av Robin fram till Bryan Chantera som enkelt gav Spånga ledningen.

Nu vidtog en öppnare match, kanske började orken tryta för hemmalaget, att vara spelförare kostar på krafterna. Krafterna hos Alexander Eriksson Gonzales räckte dock utmärkt för att nicka i mål på en hörna 20 minuterr innan full tid.

Fortsatt öppet spel med chanser för bägge lagen, det dröjde dock till 82 minuten innan Robin avgjorde med ett skott på halvdistans och det gav nu 3-4 på matchtavlan, vilket stod sig till full tid, dock med nerverna utanpå kroppen för spelare och ledare i bägge lagen.

Så här sammanfattar Spångas tränare Serkan Görgülü matchen:

- Innan matchen var stämningen god bland spelarna, men vi visste att det inte skulle bli skönlir. Premiäromgångarna vinns oftast av lag som har mest och bäst inställning.

- Så var det för oss idag, vi börjar trevande i första halvlek och tillåter Procyon att göra mål vid ett bolltapp när vi är på väg upp. Efter det så väljer vi att gå högre och det orsakar problem för dem och det resulterar i att vi kvitterar via straff.

- I halvtid pratade vi om att inte tappa initiativet och det gör vi inte, men släpper ändå återigen in mål på våra misstag. Med detta sagt så visar killarna stor moral som trots tappad ledning vid två tillfällen ändå orkar stå upp och dessutom göra ett fjärde mål i slutet av matchen. Vi njuter av segern, men från och med måndag fokuserar vi på nästa match.