Referat: Segeltorps IF - Spånga IS FK
Herrarna förlorade klart mot Segeltorp
2021-10-03 09:25

Serieledarna "Torpet" hade inga problem med att vinna hemmma över Spånga med klara 3-1.

För drygt ett år sedan, den 1 augusti 2020 möttes lagen på Segeltorps IP i en träningsmatch, Spångas herrar vann då med samma siffror, 3-1. Från den matchen är endast 6 spelare av 15 kvar i laget, laget har ju fått rejäla förstärkningar under de senaste 14 månaderna. Troligen har hemmalaget gjort motsvarande - eller till och med större - kompletteringar, det är inte utan orsak som laget överlägset leder tabellen i Division 3 Södra Svealand

För Spånga är läget lite mer oroande, man ligger nu fyra poäng över Reymers på översta nedflyttningsplatsen, fast då med 14 måls bättre målskillnad. Observera att de tre sämst placerade lagen åker ner i fyran, det sker inget kvalspel i år.

Förtsa halvlek kom att domineras av Torpet, man ägde mittfältet som Spånga helt övergav. Hemmalaget rörde sig mycket bättre utan boll och hade alltid spelalternativ, medan Spånga fick söka bryta för att kunna kontra.

Större rörlighet hos Torpet, med öppnande bollar ner till farliga Husein Aly och Rinor Nushi som tog sig fram ner mot hörnflaggorna och slog giftiga inlägg mot straffområdet.  Det var dock nr 11 Arsalan Ashtari som kunde starta målfabrikationen redan i matchens 11 minut, 1-0.

Fortsatt övertag för hemmalaget och i halvlekens slutskede slog Umut Alp ett snyggt distansskott som tog i ribban och studsade ner i ryggen på Spångas målvakt Nikos Karfopoulos och därifrån direkt i mål till 2-0.

Andra halvlek var bara sex minuter gammal när Spångas striker Taner Kocak slet sig fri, Segeltorps målvakt Nikola Simic stoppade honom med ett livtag. Solklar målchansutvisning, varpå en utespelare fick dra på sig Nikolas svarta tröja. Friskparken direkt därefter gick dock ut efter  touch i Torpet-muren.

Trots en man mindre fortsatte hemmalagets mittfältsdominans och strax efter utvisningen gjorde en omarkerad Aydin Ünsal 3-0 med en nick i mål efter en lång hörna.

Spånga arbetade sig nu mer in i matchen och hade flera sekvenser med anfall av Andreas Hansen, Wilondja Fataki, Markus Blomquist och Taner Kocak.

På ett sådant anfall blev "Wille" klart neddragen i straffområdet, Markus slog den till höger om den inhoppade målvakten till 3-1 i den 66 minuten.

Målet gav nu Spånga mer energi och större tryck framåt. Samtidigt blev spelet "grisigare", med många avblåsningar och ostskivor till bägge lagen. Wille ådrog sig sin andra varning efter en ful  kapning med dobbarna först, lagen spelade nu 10 mot 10.

Fortsatt press från Spånga för att försöka reducera, man kom dock sällan fram till  avslut på den insatte målvakten.  Efter fem minuters tillägg satte domaren Ali Ali pipan till mun och blåste av, 3-1 till Segeltorp som vann rättvist med bättre spel med och utan boll.

- Fy fan, inleder en uppgiven Serkan Görgülü, tränare i Spånga, innan matchen visste vi att vårt lag skulle ha mindre boll än våra motståndarna och därför skulle vi försöka ligga kompakt och kontra. Men vi hade svårt att få till kontringar i första halvlek, då vi aldrig vågade söka boll och våra rörelsemönster inte var de bästa.

- I andra halvlek gör vi några justeringar och byten för att försöka få till ett mer spelande lag, vilket gjorde  blev en mer balanserad match. Att Segeltorp fick rött kort underlättade ytterligare för oss, vi kunde dock tyvärr inte hota mer än vad vi gjorde.

- Idag såg man varför Segeltorp är serieledare och har tappat så få poäng, asvslutar Serkan, nu glömmer vi glömmer denna match och fokuserar på nästa match mot Enhörna.

En vikig match stundar alltså för Spånga kommande söndag när seriens åtta, Enhörna kommer på besök på Spånga IP. Observera att matchen startar redan kl 13 på söndagen, detta eftersom Spångas damer spelar senare samma dag, på samma arena. Enhörna ligger på platsen bakom Spånga, med en poäng mindre i bagaget. En riktig sex-poängsmatch!