Referat: Spånga IS FK - Levide IF
Viktig storseger för herrarna mot Levide
2021-09-24 12:27

Marcus Blomquist stod för halva målskörden när Spånga vann med 6-0 mot gotländska Levide. Segern gav ett viktigt tillskott med tre poäng och många mål i kampen om att slippa ligga nära det nedre nedflyttningsstrecket.

Det blev i långa stycken spel på ett mål, Levide var sargat av sjukdom och annan frånvaro och blev rejält överspelade av ett hungrigt hemmalag, en solig och varm lördag på Spånga IP.

Redan i matchens första minut hade Spånga en målchans som dock blev utan avtryck i protokollet. Trenden fortsatte, med full kontroll av mittfältet, med Liam Hägvall som motor och med hög press som gav många chanser framåt. Efter 20 spelade minuter fälldes Wilondja Fataki strax utanför straffområdet, Taner Kocak slog den efterföljande frisparken direkt i mål, till 1-0.

Bara fyra minuter senare dömde utmärkte domaren Augin Melki straff efter ruff av gästernas målvakt Emil Eriksson, Markus slog den i mål till höger om Emil, till 2-0.

Levide kändes tilltufsade efter två snabba baklängesmål, men hade ändå några avslut, ett av Shukrullah Ragimi, Spångas keeper Erik Lissel kunde dock rädda skottet.

Levide försökte slå långt bakom hemmalagets backlinje, men saknade förmågan att komma loss.

Spånga spelade snabbt och ohotat, en-touch gav snabbt spel. Det dröjde dock till stopptid av första, när Ümit Yarar passade på djupet fram till Wilondja som slet sig loss och kunde sätta 3-0 till höger om Emil.

Tio minuter in i andra snodde Andreas Hansen boll på mitten, drev fram till Taner som passade "Mackan" som gjorde 4-0 på närdistans.

i detta läge övergick Spånga till ett rakare spel, som gav stora ytor för laget. Och Mackan satte därför 5-0 på halvdistans och Emil Gabro avslutade målskörden med ett mål fem minuter kvar av ordinarie tid. 6-0, ett resultat som laget får vara mycket nöjt med.

Genom segern placerar sig Spånga på  sjunde plats i tabellen, efter att Levide på söndagen förlorade mot FOC Farsta. En tuff helg för gotlänningarna med två förluster. Härnäst väntar serieledarna Segeltorp borta den 2 oktober kl 15.

- Efter några sämre prestationer och resultat så studsar killarna tillbaks riktigt bra mot Levide, summerar Spångas tränare Serkan Görgülü. Laget följer det taktiska som vi hade kommit överens om och det resulterade i flera mål.

- Vi kontrollerar matchen från första minuten tills domaren blåser av och det ska killarna ha cred för eftersom det är lätt hänt att man går ner sig när man har 3-4 måls ledning.

- Nu hoppas vi att vi kan ta med oss det fina resultatet och insatsen till kommande matcher.

Vi önskar Levide all lycka i kommande matcher, avslutar Serkan.