Referat: Hanvikens SK - Spånga IS FK
Onödig förlust för herrlaget borta mot Hanviken
2021-09-19 10:20

Onödig, eftersom Spånga behärskade första halvlek med bra offensivitet och hög press. Laget underpresterade dock i andra, blev statiska framåt och utspelade bakåt av Hanviken, som dessutom var en man kort under hela halvleken. Hemmalaget satte två enkla mål och vann med 2-1.

Kanske är en delförklaring att Trollbäcken 2 är en oerhört liten plan, visserligen 105*65 meter enligt stff.se, men vi undrar! Liten plan med snabbt, kort konstgräs gav tätt spel med goda möjligheter till kontringar.

I första halvlek utnyttjade Spånga förutsättningarna maximalt, med två man på topp, Emil Gabro och Taner Kocak. Man lågt högt och bröt tidigt, ofta med tuffe Andreas Hansen som startare.

Hanviken var doch inte ofarliga, de är ett spelande lag som behärskar plan och underlag bra. Sammantaget dock ganska få avslut under första halvlek, Spångas målvakt Erik Lissel fick tippa några skott för att freda sitt mål.

I den 32 minuten gjorde Spånga ett snyggt anfall som inleddes med att Elliot oskarsson bröt vid mittlinjen med en tå, bollen fran till irrationelle Wilondja Fataki som drev vidare till farligeTaner som tog sig ner till Hanvikens kortlinje och där passade snett bakåt till Wilondja som sköt otagbart i mål bredvid Fabian Mttson i Hanvikens mål.

Domartrion hade en inte helt lyckad dag, de hängde upp sig på småsaker bredvid plan av typen att anmärka på fötter utanför det tekniska området. De gav även Hanvikens tränare Sören "Snuffe" Åkeby gult kort för protest efter att en egen spelare inte fått komma in i spelet efter en tillsägelse. Domaren, Fernando Gonzales var dock jämlik, Spångas tränare Serkan Görgülü fick även han gult kort för livlig protest i matchens slutskede när andredomaren vinkade av för offside, spelaren befann sig helt i linje med Spångas bänk och vinkandet var klart felaktigt. 1-1 i tränargula kort alltså!

Strax innan halvtid anföll Taner, men blev fult nerdragen vid månen av hemmalagets Hampus Andersson, Fernando tvekade inte med att, helt rätt, ge Hampus en målchansutvisning, vilket gjorde att Hanviken fick spela hela andra halvlek en man kort.

- Vi gör en bra första halvlek där vi stundtals kontrollerar matcher fullt ut, säger Serkan. Vi tvingar utåt och straffar på snabba offensiva omställningar, vilket resulterar i att laget skapar en hel del chanser och även får 1-0. Efter fint spel så ser vi till att motståndarna även får ett rött kort strax innan halvtid. I halvtid pratar vi om att äga bollen mer, jobba med snabba spelvändningar och ha tålamod i anfallet. Tyvärr gör vi tvärtom, säger Serkan.

Trots en man mindre på plan tar Hanviken över spelet, även om bägge lagen nu har fler avslut på mål. På ett sådant tar sig Hanvikens striker Anadou Tandia fram på högerkanten och kan ohotad skjuta en passning in till straffpunkten, där Ayomide Jibodu enkelt skjuter 1-1.

Spånga har i detta läge tappat mittfältet och skjuter bara långa bollar fram till forwards, men förgäves. Istället är det Cordero Alvarez som i den 82 minuten kastar låååååångt fram till Kevin Salomonsson som ohotad vid främre stolpen kan nickskarva på kortdistans i mål till 2-1. Oväntat inkast, men en spelare ska inte få nicka i mål utan bevakning på detta vis!

Spånga pressar på för kvittering under hela fem stoppminuter efter många spelare nere för skador. Men förgäves, se dock även ovanstående kveruvlans kring andredomarens avvinkning. Hanviken vinner med 2-1, delvis på egen hand, men delvis även p.g.a. Spångas insatser.

- Vi går in Hanvikens spel där vi bara sätter längre bollar som inte gynnar oss, fortsätter Serkan.

Målen vi släpper in är definitivt två mål som hade kunnat undvikas om vi hade haft bättre koncentration och inställning.

Genom matchens resultat avancerar Hanviken till tabellens fjärde plats medan Spånga sjunker till  sexa, omgången dock ej klarspelad. Lite oväntat vara att Enhörna besegrade serieledarna "Torpet" med klara 3-1.

- Just inställning och koncentration är något vi har brustit i senaste tre matcherna vilket har resulterat i oönskad resultat, avslutar Serkan, Laget är i en liten svacka som man bara kan ta sig ur genom att jobba stenhårt. Vi vet vad vi kan och det är bara att hitta tillbaks till det.