Referat: Spånga IS FK - Rågsveds IF
Förlust i sista matchen innan sommaruppehållet för herrlaget
2021-06-26 15:06

I en match där regn och åska hotade i fjärran kom Spånga att ha större bollinnehav, men där Rågsveds kontringar kom att avgöra, slutsiffrorna blev 1-2, efter en mållös första halvlek.

Det blev en match som hade flera olika skeden. Till en början inledde gästande Rågsved starkt och utnyttjade sina större fysiska företräden och Spånga hade svårt att ta sig fram till avslut.

Efter kvarten spelad blev Rågsveds målvakt emil Söder utvisad för ruff i eget straffområde, utvisningen följdes av en indirekt frispark från straffpunkten, dock slogs den direkt i den mur som Rågsved ställt upp på mållinjen.

I nästa skede tog Spånga helt över spelet mot ett stirrigt Rågsved, som hade svårt att ta sig upp över sin egen halvplan, innan de i slutet av halvleken  fick tillbaks nerver och förmåga. Vi noterade en öppnande djupledsboll från Spångas Ümit Ceprayil fram till Taner Kocak, dock utan mål.

Strax före halvtid drabbades Spångas striker Frans Gabro av en knäskada, med samma knä  som  fick en korsbandsskada förra året, förhoppningsvis är det inte samma korsband som gått av igen, bara tre veckor efter återupptaget matchande.

- Under första halvleken gör vi en godkänd insats där vi mestadels för matchen då Rågsved fick en man utvisad tidigt in på matchen inleder Spångas tränare Serkan Görgülü och försöker utföra det vi kom överens om: att försöka dra isär deras backlinje med snabba vändningar.

Spånga fortsatte att ha boll, blockera Rågsved högt upp och skapade egna målchanser. Det dröjde bara knappa kvarten av andra tills vänsterbacken Nemanja Marosevic sköt en passning som Taner snyggt nickade i mål från närdistans till 1-0.

Gästerna kom dock tillbaks och inhopparen Aaron Zahui Bazoukou kvitterade fem minuter senare efter ett snyggt passningsspel med sin forwardspartner. 1-1.

Andra halvlek karaktäriserades av småruffigt spel, med flera utdelade gula kort från domaren Alexander Öhnedahl och många avbrott för skador i värmen.

Rågsved gjorde liksom Spånga flera byten i det varma och fuktiga vädret, och det blev inbytena i bägge lagen som stod för den offensiva energin, bland annat  passade Emil Gabro till Andreas Hansen som sköt strax utanför i den 78 minuten.

- Under andra halvleken gör Spånga det bra i 65 min fortsätter Serkan. Vi tar ledningen men efter minut 65 slutar vi att spela fotboll. Vi slarvar och kommer inte upp till nivå utan går ner oss och det öppnar upp för Rågsved som tar vara på våra misstag och tyvärr vänder matchen till slut till 1-2.

Spånga trummade på utan att komma till speciellt många avslut, men gästerna höll undan. Istället var det Rågsveds Musa Dibba som sköt segermålet efter en duell på marken med Spångas målvakt Erik Lissel i den 84 minuten, varpå Spånga alltmer desperat men förgäves försökte kvittera.

Skadeavbrotten gjorde att matchen höll på i hela 96 minuter, innan Rågsved stod som segrare.Bäst i lagen blev två nior och två målgörare: Musa Dibba i Rågsved och Taner Kocak i Spånga.

- Surt att inte gå på sommaruppehåll med seger, avslutar Serkan, men vi utvecklas för varje match som går och jag är övertygad om att andra halvan av säsongen så ska laget komma upp till den nivå som det har kapacitet för.

Genom segern lyfte sig Rågsved upp på tredje plats i  tabellen, bakom Segeltorp och Aspudden-Tellus som bägge vann övertygande segrar under kvällen. Spånga ligger nu nia, farligt nära nedre strecket. Nedanför strecket tog Nacka Iliria en tennisseger mot Levide, det verkar bli en serie med stora siffror. Dags för Spånga att vinna sin nästa match, hemma den 31 juli kl 14 mot Älvsjö?