Referat: Enhörna IF - Spånga IS FK
Viktigt kryss borta för herrlaget
2021-06-19 22:11

Trots stort spelövertag fick laget "endast" oavgjort 1-1 mot Enhörna borta på Friluftsgården i 29 graders värme på lördagseftermiddagen. Men matchen kändes ändå som en seger med tanke på  spelövertaget, återkomsten för Frans och Emil Gabro, samt det offensiva spel de och flera andra visade upp i andra halvlek.

Friluftsgården i Enhörna måste vara en av mellansveriges mest idylliska anläggningar, med skoglig inramning, med flera små läktare, bra omklädningsrum, självklart en kiosk och en riktigt bra naturgräsplan.

(Den slås IMHO enbart av Lötvallen i Roslagskulla, där man nästan kan träffa en Finlandsbåt om man missar ett målskott). Länk här.

På Friluftsgården gjorde Spångas mest erfaren spelare Kamran Nosrati, still going strong, debut som 18-åring år 2004, tala om kontinuitet! Nu dock nog med återblickar!

Spånga kunde - innan lördagen - på tre matcher uppvisa två förluster, dessutom med flera tveksamheter bakåt. Så det var verkligen dags att ta tillbaks initiativet och hålla undan mot nedre stecket.

I pandemins tidevarv sker inga kval på vår nivå, ettan går upp, tio-tolv åker ner. Punkt!

Första kvarten kände lagen på varandra och tyvärr skedde en kommunikationsmiss i försvaret kvarten in och Björn Sandberg kunde enkelt plocka åt sig bollen och göra 1-0.  Spånga lät sig dock inte nedslås utan tog under resten av halvleken alltmer över initiativet, även om man ofta fastnade på Enhörnas långa mittbackar.

Enhörna kändes tunga och ganska orörliga, medan Spånga var rappare och tog sig fram ganska lätt. Trots det fick laget en halv hårtork i pausen av tränaren Serkan Görgülü: Ni. Ska. Inte. Slå. Inlägg. Fram. Till. Deras. Mittbackar, utan ta er fram på kanterna.

Dessutom satte Serkan in bröderna Gabro, Frans återställd efter sin korsbandskada tog plats på topp, bror Emil till vänster och rappe Wilondja Fataki till höger, med Taner Kocak som speluppläggare backom dem.

Det dröjde bara tio minuter innan Wilondja slog en perfekt boll in från höger, Taner mötte snyggt med pannan till 1-1. Tio minuter senare sköt Wilondja lågt från distans, rätt i stolpen, andra halvleks bästa chans, förutom förstås målet.

Och Spånga fortsatte att skapa avslut, medan Enhörna fick kontra och kom som bäst fram till ett par hörnor, dock mest plockgodis för Spångas store målvakt Erik Lissel.

Matchen slutade dock 1-1, med försteg för Spånga, famförallt i andra halvlek.

- Vi gör en bra match både i första och i andra halvlek och skapar mängder av chanser som vi tyvärr inte lyckas förvalta hela vägen in i mål, säger Spångas tränare Serkan. Tyvärr igen och tyvärrr

som så många gånger förr så bjuder vi Enhörna på  1-0- målet, det är nästan det enda de har i målchanser.

Om vi lyfter blicken något vann programenligt Segeltorp stort, Reymers och FOC:en sina matcher samt tre oavgjorda inklusive matchen på Friliftsgården.

Spånga har en hemmamatch kvar innan sommarvilan: Rågsved den 27 juni ("annandag midsommar") kl 14. Det vore skönt att gå till vila som ett mittenlag.

- Med våran fina insats så är vi övertygade om att poängen kommer börja ramla in snart, avslutar Serkan, vi laddar om inför sista matchen innan uppehållet.