Referat: Spånga IS FK - Bollstanäs SK
Seger för herrlaget i andra kvalmatchen
2020-10-17 21:41
Även om det blev en riktig rysare på slutet, när Bollstanäs tryckte på för en kvittering, höll Spånga undan och kunde vinna med 1-0 efter mål av Abdoul Diallo. Genom segern har laget ett litet försprång inför sista omgången av kvalet för att säkra kontraktet i trean.
Spånga IP:s naturgräsplan måste vara Stockholms bästa plan, så här i andra halvan av oktober, när andra planer är vattensjuka och slitna. Fast visst märktes den sena tidpunkten, efteråt hade planen många sår där gräset släppt för skodobbar.

Visst märktes det på bägge lagen att det var en viktig och troligen avgörande match i kvalet, antalet felpositioneringar och felpassningar kunde inte bara förklaras med underlaget.

Spånga ställde som vanligt upp med en 4-2-3-1-formation, med erfarne Armin Bajramovic i mål, bakom backarna Liam Hägvall, Nikola Jevric, Tahsin Anar och Andreas Grönvik. Sittande mittfältare var Abdoul Diallo och Elliot Oskarsson. Längst fram huserade Engin Baran, med bakstöd av Edward Owusu,  Bryan Chantera och Markus Blomquist.

Successivt tog Spånga över mer av spelet på mittfältet, och samspelet mellan Engin och fältarna Eddie, Bryan och Mackan oroade Bollstanäs backlinje. Det var dock få avslut, näst vassast var nog Abdouls passning snett bakåt från förlängd mållinje in mot straffpunkten, tyvärr dock utan sista touchen.

Bollstanäs fick satsa på kontringar, vid flera av dem tog sig Aldin Dibranin fram på vänsterkanten, utan att komma i skottläge. Under andra halvan av halvleken tog sig gästerna fram lättare.

Men vassaste chansen stod Spånga för strax innan paus, lite flipperspel i inre  boxen slutade med ett ingripande av Bollstanäs målvakt Andreas Grafström, och 0-0 i paus.

- I första delen av första halvleken gör vi en okej insats, säger Spångas tränare Serkan Görgülü. Vi skapar inte många chanser men det var vi som styrde tempot.

- Tyvärr så gick vi ner i tempo och kvalitet i slutet av första halvleken vilket gav Bollstanäs möjlighet att jobba sig in i matchen. I halvtid pratade vi om att ha snabbare spelvändningar för att få isär Bollstanäs fembackslinje och spela med mer mod och med högre bolltempo.

Serkan måste ha tryckt på rätt strängar hos spelarna i pausen, tre minuter in i andra hade Mackan ett skott från högerkanten i stolpen, dock stolpe ut. Bara minuten senare la han en frispark från dryga 30 meter, som Abdoul nickade direkt i mål. Abdoul har ett fantastiskt "häng" i luften och verkar lokalt kunna upphäva tyngdlagen på Spånga IP.

Fortsatt större bollinnehav för Spånga, men få målchanser från bägge lagen.

Sista dryga kvarten flyttade Bollstanäs upp spelet för kvittering, vilket gav Spånga öppningar för egna anfall, återigen hade Mackan ännu ett skott i stolpen, även denna gång dock stolpe ut.

Gästernas vassaste chans var en frispark i den 79 minuten, Armin tvingades tippa den till hörna.

Sista 10 minuterna blev en nervös tillställning, dock mest för åskådarna, Spånga fredade sitt mål och vann med 1-0.

- I andra halvlek är vi det laget som skapar flest chanser och har övertag, värderar Serkan. I andra matchen i rad håller vi nollan och släpper till väldigt få chanser bakåt.

- All cred till killarna. Från och med måndag har vi enbart Unik-matchen  i huvudet.

Edddie fick pris av Spångas speaker Lasse Sandberg för sina gedigna insatser framåt. Linus Göthe gavs priset i Bollstanäs för sina defensiva förmågor.

Vi lider lite med Bollstanäs som förra året i fyran ledde med 2-0 på Spånga IP innan hemmalaget plockade upp och vann med 4-2, se vårt gamla reportage här.

Och läs Bollstanäs reportage från lördagens match här.

i Uppsala vann Rådmansö med klara 4-1 mot Unik, ett lag som Spånga möter hemma nästa lördag.
Två Rådmansö-mål gjordes av Arvid Slätis, Unik lyckades uppenbarligen inte lika bra som Spånga med att neutralisera "Starke Arvid".

Så här ser tabellen ut i kvalgrupp 5, där Bollstanäs tar sig an Rådmansö och Unik FK kommer till Spånga.

Spånga leder gruppen på 6 poäng, Rådmansö och Bollstanäs har 3 och Unik 0 poäng.
Placeringen avgörs av poäng, målskillnad, flest gjorda mål, inbördes möte och i sista hand resultatet av den extra straffparksläggning som sker efter oavgjorda matcher, för att avgöra just inbördes möte.

Slagläge dock för Spånga hemma mot Unik FK!