Referat: Spånga IS FK - Gideonsbergs IF
Skön och rättvis seger för herrlaget mot Gideonsberg
2020-09-26 19:55
Alla matcher nu är måstematcher. Under mottot Tillsammans besegrades Gideonsbergs IF med övertygande 3-1. Det blev en match som Spånga kunde föra, både genom att blockera Gideonsbergs kontringsanfall och genom att själv stå för de vassare avsluten, speciellt i andra halvlek. En rättvis och viktig seger för Spånga.
Gästerna chockstartade dock och hade två farliga avslut under de första tre minuterna. Spånga härdade dock ut och arbetade sig successivt in i matchen och tog över spelet.

Innan matchen hade Spångas damer spelat en blöt match på naturgräset, på en plan som var rejält vattensjuk efter nattens och förmiddagens intensiva regn, med bollar som stoppade i pölarna.  Den hämtade dock sig successivt under herrmatchen och var helt godkänd, även om flera spelare behövde byta byxor i halvtid.

Spångas sittande mittfältare Elliot Oskarsson och Liam Hägvall agerade lås på mitten och hindrade uppspel från Gideonsberg, Dock inte på en kontring i halvlekens slutskede då Emil Juhlén sprang loss och tog sig hela vägen fram och runt Spångas målvakt Armin Bajramovic till 0-1.

Emil fick senare pris som bäste spelare i Gideonsberg, utsedd av Spångas speaker, meriterade Lasse Sandberg, Emil imponerade med sitt spelsätt. Spångas Markus Blomquist fick priset i Spånga för, enligt Lasse, sin offensiva förmåga och sin strategiska överblick.

- Vi började ängsliga med tanke på matchens betydelse, inleder Spångas tränare Serkan Görgülü.  Sakta, sakta började vi jobba oss in i matchen genom snabbt spel via mitten och ut på kanten. Som tidigare matcher hade vi svårt att förvalta de få chanser som dök upp, medan Gideonsberg enbart skapade  chanser på våra misstag och så kom målet till.

Spånga måste ha tagit till sig instruktionerna från tränaren i pausen, det dröjde bara tre minuter innan Edward Owusu höll sig framme och sköt in kvitteringen från närdistans.

Strax därefter ökade Spånga trycket ytterligare framåt när Wilondja Fataki byttes in, irrationell, tålig och supersnabb. Det dröjde bara tio minuter innan han själv dribblade sig hela vägen in i gästernas inre box och sköt 2-1 till vänster om målvakten Linus Elfving Stegnell.

Dessförinnan hade dock Armin tvingas tippa ett skott från Gideonsberg till hörna.

Resten av matchen var mest spel på en planhalva, Spånga anföll brett och varierat, medan gästerna hade svårt att komma till anfall.

- I halvtid pratade vi om att ha högre bolltempo, med snabbare spelvändningar och söka få isär deras backlinje och mittfältet, fortsätter Serkan. Vi pratade även om att flytta fram positionerna högre upp i banan vilket resulterade att vi välförtjänt vände matchen och vann.

Engin Baran på topp försökte sig på en cykelspark framför Linus, dock utan att lyckas. Lyckades gjorde han dock något senare då han sköt ett snyggt skott från halvdistans i mål till 3-1, och matchen var i praktiken avgjord.

-  Stort cred till alla i laget som höjde sig, avslutar Serkan. Stort plus även till inhopparna som bidrar med energi, kvalitetshöjning och poäng.  Nu släpper vi Gideonsbergsmatchen och fokuserar enbart på att avsluta starkt mot Sumpan.

3-1 för upp Spånga på tillfälligt säker mark i tabellen, dock bara tillfälligt eftersom näst sista omgången inte är klarspelad i skrivande stund. Sista omgången spelas den 4 oktober kl 14, då åker laget till Sundbybergs IP. Det enda säkra är att FC Järfälla övertygande vinner Division 3 Norra Svealand, med hittills nio segrar och ett kryss. Stort grattis!