Referat: Spånga IS FK - FC Järfälla
0-2 hemma på Spånga IP för herrarna mot Järfälla
2020-08-23 17:18
Spånga hade spelinitiativet men lyckade inte ta sig förbi motståndarnas backlinje. Istället gjorde gästerna två mål på kontringar.
Spånga inledde, som så ofta tidigare,offensivt och anföll brett från sitt offensiva mittfält. Det dröjde dock endast tio minuter in i matchen då Cem Inan tråcklade sig igenom hela Spångas försvarslinje och ensam satte första målet i matchen.

Det ska inte vara möjligt på denna nivå, men... Fast å andra sidan tog sig ju Maradona fram på liknande sätt i ett omtalat anfall way back!

FC Järfälla har resliga och erfarna backar som organiserat stoppade Spångas anfallsförsök, flera frisparkar signerade Markus Blomquist nickades lätt bort från centrala straffområdet.

Istället var det Järfälla som stod för nästa farlighet när Spångas målvakt Armin Bajramovic fick tippa ett skott från just Cem till hörna. Strax därefter hade gästerna ett skott i ribban.

Så det var inte oväntat när Maikel Makdisi-Somi kunde utöka till 0-2 i den 37 minuten, Maikel har ett fotbollsförflutet i Spånga, liksom flera andra spelare och liksom att Spånga har tidigare Järfällaspelare i truppen, det är bara sex kilometer mellan Spånga IP och Järfällavallen.

Spelmönstret fortsatte resten av halvleken, dock utan fler avslut.

Egentligen kan hela andra halvlek sammanfattas på liknande sätt: Spånga pressar, Järfälla står emot i försvaret och håller och bevakar sin ledning, trots en avslutande Spångapress  när fräscha ben byttes in.

Det blev en juste match, med endast tre gula kort utdelade av domaren Jonas Dahl, en match som Järfälla vann rättvist. Segern förde Järfälla upp på andraplatsen i tabellen efter Arlanda. Nu kan dock Spånga lägga mötena mot de bägge topplagen bakom sig och närmast koncentrera sig på onsdagskvällens match hemma mot BKV Norrtälje, en match som blev uppskjuten av coronaskäl. Ny tid nu alltså 26/8 kl 19:30.

- Spelmässigt gör vi en bra match säger Spångas assisterande tränare Serkan Gögülü, både i första och i andra halvlek. Vi tar oss till sista tredjedelen som vi hade pratat om innan matchen, men där blev det stopp mot Järfällas täta och erfarna försvarsspel. Med mer bestämdhet hade målen vi släpper in kunnat undvikits. Vi gratulerar Järfälla till segern och tittar framåt och tar nya tag mot Norrtälje.

Spångas speakertorn utsåg stabile backen i Järfälla Carl-Simon Norén och centrale mittfältaren Elliot Oskarsson i Spånga till bäste spelare i respektive lag.

Matchfakta  Spånga - FC Järfälla

Spånga IP,  naturgräsplan, 23 augusti  2020 kl 15. Växlande molnighet, 22 grader, Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-2-3-1.

Mv             Armin Bajramovic
 Backar      Bejoy Khan,, Abdoul Diallo, Yavuz Akkas, Andreas Grönvik
 Mittfält     Markus Blomquist,  Elliot Oskarsson, Salim Nassar (69),  Edward Owuso (65),
Bryan Chantera (86)
 Forwards Frans Gabro (69)
 Avbytare  Engin Baran (65),  Liam Hägvall, Oumar Traore (69),  Kamran Nosrati,  Nikolaos Karfopulus, Tahsin Anar (69), Emil Bajra (86)

Se även matchreferat på Min Fotboll.
Vi uppvisade tyvärr ännu ett kapitel på temat misslyckade livestreamingar, när vi  felaktigt trodde att vi sände ut matchen, ber om ursäkt! Och lovar inget till onsdagskvällens match.