SISTA CHANSEN TILL GARANTERAD PLATS PÅ VÅR KNATTEFOTBOLLSKOLA - ANMÄL ER SENAST DEN 31 MARS!

Oumar Traore, Tahsin Anar, Emil Gabro och lagkapten Kamran Nosrati
Trots siffrorna var det inledningsvis en jämn match, Spånga tog dock successivt över initiativet och ledde med 0-1 i halvtid. I andra tog Spånga över alltmer av spelet och uppvisade stor effektivitet i anfallen, slutresultatet blev hela 1-6 i Spångas favör.
Timmen senare mötte Vaksala gotländska Levide i Uppsala, Vaksala tog ledningen men Levide lyckades kvittera i den matchens 85 minut, varför spänningen kvarstår inför sista omgången, dock med slagläge för Spånga som har 6 poäng mot Levides 4.

Inget lag går till kvalspel mot trean utan fotbollsmässiga färdigheter och förmågor, vilket även gäller för Håbo FF som har varit uppe i tvåan i modern tid. Laget spelar gärna centralt genom mittfältet och erfarne lagkaptenen Anton Sjögren, för att sedan slå bollar ut på offensiva kanterna, oftast mot Danilo Al-Saed och farlige Anthony Portilla. Där någonstans slutade farligheterna som fångades in av Spångas ytterbackar Bigge Khan och Nemanja Marojevic.

Istället tog kvarten in i matchen Spånga över alltmer av spelet, pressade högt och utnyttjade sin individuella snabbhet och sitt passningsspel. Det dröjde dock till den 37 minuten innan Salim Nassar sköt i steget till 0-1, vilket stod sig halvleken ut. I pausen tilltog ett avkylande höstregn, avkylningen påverkade dock inte Spångas offensiv, även om lagets målvakt Armin Bajramovic tvingades till flera parader för att freda sitt mål på kontringar.

Tio minuter in i andra touchade Emil Gabro bollen fram till Oumar Traore som sköt i mål till 0-2 från kortdistans.

Spånga kändes i detta läge stressat, trots tvåmålsledningen, det dröjde 20 minuter innan Wilonjda Fataki tog ner bollen på bröstet och passade fram till Frans Gabro som enkelt utökade till 0-3.

Nu fanns det många tappade sugar hos hemmalaget, tio minuter senare frispelade Salim inhopparen Engin Baran som enkelt sköt till 0-3 innan Wilondja Fataki slet sig fri och gjorde 0-5. Håbo reducerade strax därefter till 1-5, även det med ett skott i steget. På stopptid gjorde Engin slutligen 1-6.

Matchen blev en mycket övertygande uppvisning av Spånga, med stor effektivitet i anfallsspelet. Håbo var dock inte dåliga, bara mindre effektiva!

- Vi visste på förhand att Håbo skulle bli en svår nöt att knäcka, säger Spångas tränare Jannis Pappas, de gillar att föra spelet och det gör de bra, vilket också satte oss på prov första 15-20. Vi fick ägna oss en hel del åt försvarsspelet och se till att hålla rent framför vår återigen duktige målvakt Armin.

- Sakta men säkert börjar vi ta över och när Salim trycker in 1-0 från distans, så släpper alla anspänningar. Laget gör sett till taktiken återigen en fantastisk prestation,  där alla tar jobbet och visar en otrolig lagmoral. Det är extra glädjande att se killarna som kommer in i andra och sprudlar av energi, de är en starkt bidragande orsak till att vi gör sex  mål framåt.

Kvaltabell finns här:

Läs ett fylligt reportage, med många bilder i Lokalsporten för Enköping och Håbo, läs här.

I veckan kommer laget att träna några pass på gräs, detta eftersom sista matchen kommer att spelas på Levide IP:s naturgräs, om inte vädret säger annat. Spånga tar Gotlandsfärjan fredag kväll, för spel kl 12 på lördag.