Referat: Spånga IS FK - FC Järfälla
2-2 i välspelad match hemma mot FC Järfälla
2019-09-06 20:15
Bryan Chantera, Frans Gabro, Kamran Nosrati, målglädje.
Det märktes att två av seriens topplag möttes, FC Järfälla spelade offensivt och Spånga fick kriga sig ur två underlägen för att nå oavgjort. Genom resultatet har Järfälla ett målmässigt försteg, när nu endast tre omgångar återstår, Bollstanäs är dock "runner up" med chans att komma på samma poäng som Järfälla och Spånga när Bollsta spelar sin fjärde sista match. Fast de måste göra många mål för att komma ifatt. Notera dock att Spånga och Bollstanäs möts i näst sista omgången.
FC Järfälla inledde med bra anfallsspel, stod högt och breddade anfallen ut mot hörnflaggorna. Spånga fick slå ifrån sig och backlinjen Nemanja Marosevic, Tahsin Anar, Kamran Nosrati och Bigge Khan hade fullt upp att freda laget, liksom inte minst Spångas målvakt Armin Bajramovic som fick rensa och tippa bollar över ribban flera gånger. Spånga å sin sida hade framförallt kontringar att ta till.

Det var därför inte orättvist när Järfällas Tony Asfar gjorde 0-1 på en retur i matchens 23 minut.  Fortsatt Järfälla-tryck och fortsatta Spånga-kontringar, Spångas måltjuv Frans Gabro gjorde 1-1 på just en sådan kontring halvtimmen in i matchen.

Det var en match som gällde mycket och bägge lagen tog för sig i närkamperna, med domaren Sami Hormozy som satte ribban högt, vad gällde avblåsningar och gula kort.

I den 33 minuten tvekade han dock inte att ge Spångas Ralph Paye gult för en attack på en motståndare, efteråt sa Sami att han var mycket nära att ta upp det röda kortet ur bröstfickan. Spånga fick ytterligare ett gult kort i andra, medan FC Järfälla gick ovarnade ur matchen, bra domare och bra lag i en så viktig match!

FC Järfälla fortsatte att pressa, men Spånga höll undan, trots att vi kunder notera en bicycletas, flera hörnor samt frisparkar från gästerna, 1-1 stod sig dock till halvtidsvilan.

Som så ofta tidigare kom Spånga in mer taggade i andra halvlek och efter några byten, laget hade kanske sin och seriens bästa bänk i den här matchen.

Ändå var det startspelarna Frans Gabro, Markus Blomquist och Wilondja Fataki som stod för Spångas flesta farligheter. Ändå en jämn match och 20 minuter in i andra gjorde en omarkerad Tony Asfar sitt andra mål för dagen till 1-2.

Spånga fick medvind i andra, kanske påverkade detta matchförloppet, kanske var det insatte Engin Baran som target player, Spånga blev i alla fall effektivare i sista tredje-delen av plan. När hårt kämpande Wilonjda blev nerdragen i Järfällas straffområde tvekade inte Sami utan dömde straff med tio minuter krav på matchklockan. Frans Gabro slog den sedan hårt och otagbart i mål bakom Wiktor Brandt till 2-2.

Spånga pressade förgäves på in i det sista, för laget vore en seger mycket viktig, nu leder Järfälla med 12 måls bättre målskillnad, med tre omgångar kvar att spela. Men bollen är som man säger rund! Se tabellen: H4N »

- När två jämnstarka lag möts i en liten seriefinal, så brukar det oftast vara tillknäppt och mer kamp, än skönspel, säger Spångas tränare Jannis Pappas, men jag tycker att båda lagen bjöd upp till dans och publiken som fanns på plats fick avnjuta av en händelserik och rolig match att titta på. Spånga gick som alltid för tre poäng, men så som matchen utvecklade sig, så tror jag ändå att båda lagen får vara nöjda med var sin pinne.

Spångas speaker Lasse Sandberg, videofotografen Leo Usberg och AIK:s gästande Enoch Kofi Adu hade inga problem att ta ut bäste man i lagen, i Järfälla Rasmus Arousell och i Spånga Wilondja Fataki.

Extra kul med två sena nyförvärv i Spånga: Oumar Traore senast i Eskilstuna City och Salim Nassar från Brottby. seriens bästa bänk, just nu! Från serien i övrigt kan vi tyvärr berätta om slagsmål på och bredvid plan på fredagskvällen i matchen mellan Hallonbergen och Husby, domaren bröt matchen i den 86 minuten när Hallonbergen ledde med 1-0. Vi får se hur förbundet dömer i ärendet!

Matchfakta  Spånga - FC Järfälla

Spånga IP,  naturgräsplan, 7 september 2019 kl 14. Växlande molnighet, 16 grader, viss motvind för Spånga i första halvlek, Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-2-3-1.