Referat: Hallonbergens IF - Spånga IS FK
Herrarna utspelade av Hallonbergen, men vann ändå!
2019-08-30 23:51
Bigge Khan, Bryan Chantera, Frans Gabro, Markus Blomquist och Spångas videofotograf på väg upp på taket.
Det är kanske tecken på ett lag i medvind, Spånga var stundtals i rejält underläge mot ett lag som dock sköt sämre än de spelade. Spånga gjorde sista halvtimmen två snabba, snygga spelmål, Hallonbergen kom dock igen utan att lyckas kvittera, Spånga vann till slut med 2-1.
Matchen startade med två offensiva lag som gärna ville ha boll och vara spelförande, tio minuter in i matchen tog dock Hallonbergen över alltmer och ökade trycket på Spångas försvar. Hemmalaget kom att ta över planens mittfält och kunde därifrån fördela bollar ut mot hörnflaggorna till egna snabba yttrar.

Därför kom domarens utvisning av Hallonbergens målvakt Owen Ekperuoh som en rejäl kalldusch, dock är det mot reglerna att ta bollen med handen utanför straffområdet, även om motståndarna anfaller. Istället fick hemmalaget sätta in en utespelare i målet, denne skötte dock sin något ovana uppgift utan större problem.

Istället var det Spånga som fick problem, laget blev ängsligt, stressat och som det heter alltför långt när backarna inte vågade trycka uppåt, allt detta trots en man mer på plan. Spånga ska vara nöjda att kunna gå till halvtidsvilan utan baklängesmål! I pausen fick de en dubbel hårtork av tränaren Jannis Pappas.

Detta hjälpte dock föga, Hallonbergen fortsatte att glädja sin publik med fin och öppnande fotboll, en publik som dock inte verkade förstå att man bör hålla sig rejält bakom den vita linjen på långsidan. Laget hade kvarten in i andra ett skott i ribban, matchens dittills farligaste målchans. I den vevan fick Spångas vänsterbreddare Emil Gabro sitt andra gula kort och lagen fick därmed kämpa med samma numerär på plan.

I den 65 minuten satte tränarna Jannis Pappas och Micke Wallman in Engin Baran på topp och Spånga fick plötsligt ny energi, inte bara i anfallet. Fem minuter senare gjorde Frans Gabro ett karaktäristiskt enmansanfall hela vägen in på målvakten som släppte retur till Engin, som från inre boxen kunde sätta bollen i mål till 0-1.

Fortsatt tryck framåt av Hallonbergen och det var främst storspel av Spångas målvakt Armin Bajramovic som höll tätt bakåt, hans räddningar och Hallonbergens tveksamma avslut på Armins mål.

Istället blev det Spångas Bryan Chantera som även han gjorde en enmansräd, denna gång på vänsterkanten, Bryan passade snett bakåt till Markus Blomquist som sköt hårt i mål från 20 meters håll till 0-2 i den 83 matchminuten. Strax därefter hade Engin chans att stänga tillställningen, ensam med målvakten sköt han utanför sin bortre stolpe.På stopptid gjorde sedan hemmalaget 1-2 i ett anfall som avslutades med ett snyggt skott i mål.

Inga fler mål dock utan Spånga vann med uddamål.

- Jag tycker  att vi  blev tagna på sängen, säger Spånga assisterande tränare Micke Wallman, trots att matchbilden blev som förväntad, med ett högt pressande Hallonbergen som ägde framförallt första. Spånga räddades av att Hallonbergen hade väldigt dåliga avslut. Vi började andra halvlek något bättre, jämnade ut spelet och fick in ett viktigt första mål följt av ett till. När sedan Hallonberget satte 2-1 och satsade allt framåt hade jag hjärtat i den så kallade halsgropen. Starkt ändå av Spånga att vinna, trots att vi inte spelade bra, vi var mycket vassa defensivt dag.

Matchen kom att präglas av Hallonbergens spel ute på plan, Spånga var dock betydligt bättre på att avsluta med mål. Och ett lag i medvind har flyt! På lördagen vann  Järfälla mot Hässelby med hela 10-0, och har genom detta ett rejält målövertag på Spånga, dock på samma poäng, se H4N » . Spännande! På lördagen den 7 september möts Järfälla och Spånga på Spånga IP i en liten -  eller stor - seriefinal. Spännande var ordet!