Referat: Hässelby SK FF - Spånga IS FK
Lyckad omstart efter sommaruppehållet
2019-08-03 15:51
Två målgester, Markus Blomquist och Kamran Nosrati i en luftduell
Spångas herrar imponerade genom att vinna med 5-0 mot tabell-tolvan Hässelby SK. Extra roligt och spännande var att Engin Baran, åter efter avstängning, nu stod för två snygga spelmål.
Spångas tränare Jannis Pappas varnade innan matchen för att Hässelby, stora och fysiska, skulle försöka hindra Spångas spelupplägg. Spånga spelade 4-2-3-1 med Bejoy Khan, Tahsin Anar, Kamran Nosrati och Joseph Kauongo Mutumba i backlinjen, med Serkan Görgülü och Ralph Paye som defensiva mittfältare, med Markus Blomquist, Liam Hägvall och Wilondja Fataki som offensiva fältare samt med Fans Gabro på topp. Målet vaktades av Erik GIllsbro.

Erik hade inte mycket att göra under matchens första 25 minuter, Spånga var det spelförande laget och hemmalaget hade svårt att komma över mittlinjen. Spånga å andra sidan hade svårt att komma till avslut även om Wilondja hade ett skott i ribban kvarten in i matchen. Hässelbys långresta backlinje hindrade skott på mål, och målet vaktades förtjänstfullt av Jocke Sternås, tidigare målvakt i Spånga.

Tjugo minuter kvar av första fick Hässelby en resultatlös hörna, aktiviteten verkade dock stimulera Hässelby som fick igång sitt anfallsspel, dock utan att åstadkomma några vassare farligheter. Istället var det Frans som gjorde en ensamräd hela vägen ner till Jockes säkra räddning, 0-0 stod sig dock till halvtidsvilan.

- Efter en välbehövlig och välförtjänt semester, så var det återigen dags för att ta på sig blåstället och göra jobbet mot Hässelby, säger Spångas tränare Jannis Pappas. Matchen var väldigt jämn och tajt i första halvlek, precis som vi hade förutspått.

Han och kollegan Micke Wallman stuvade om i laguppställningen och satte in Engin Baran på topp framför Frans. Engin är åter efter en längre tids avstängning och visade upp stor energin och ganska elakt spel, vilket ju alltid varit hans kännemärke på plan.

Det var dock Markus som slog den s.k.proppen ur tunnan, i matchens 57 minut satte han 0-1 på ett skott till vänster om Jocke Sternås. Hässelby hade väntat sig en utspelad boll efter att en egen spelare ramlat och eventuellt skadat sig, "Mackan" ville dock annat och satte alltså matchens första mål. Och, man kan inte räkna med utspelade bollar så fort en spelare gått omkull!

Tio minuter senare dribblade och passade sig Engin och Liam fram genom Hässelbys försvar, till slut sköt Liam 0-2 från inre boxen, även om Hässelby förgäves hävdade offside, domaren Salem Aldarcazallie lät sig dock inte påverkas utan blåste för mål.

Fortsatt Spångadominans och sju minuter senare sprang sig Engin fri på en djupledsboll och satte 0-3.

Hässelby hade i detta läge gett upp matchen och samme Engin sköt senare i steget i mål på en passning från inhopparen Yavuz Akkas. Inhopparen Christoffer Jönsson kunde fem minuter före full tid fastställa slutresultatet till 0-5 på ett distansskott.

-  Inför andra höjde vi tempot och intensiteten, fortsätter Jannis, och en stark bidragande orsak till det är killarna som kom in från bänken. Alltid kul med många mål framåt, men det mest glädjande är att vi återigen håller nollan bakåt.

En mycket bra återstart för Spångas del efter sommaruppehållet, laget ligger nu tvåa i tabellen, H4N ».

Nu väntar dock ett tätt schema: 10 augusti Sollentuna borta, 14 augusti Kista SC hemma och 17 augusti Enebyberg hemma. Viktiga poäng att kämpa om, men ändå kul att kunna blicka uppåt istället för tvärtom.