Referat: Viggbyholms IK FF - Spånga IS FK
Stark avslutning mot Viggan, vinst med 4-0
2019-06-20 09:35
Bryan, Chrille, Armin (zero) och Jannis instruerar
Första halvtimmen spelade herrlaget motståndarna Viggbyholm i händerna (eller egentligen på huvudena), sedan fick Spånga ner bollen i gräset och spelade ut hemmalaget efter en stark offensiv, med mycket spring.
Spångas tränare Jannis Pappas betonade innan match vikten av att hålla nere bollen i anfallet och inte konkurrera med Viggbyholms högresta backlinje. Detta till trots var det just vad Spånga gjorde första halvtimmen av matchen, höjdbollarna blev plock-potatis för Viggans backar. Dessutom hade Spångas försvar fullt upp vid Viggans många hörnor, när potatisen skulle returneras, hörnor slagna av lagkaptenen Göran Dahlberg.

Ändå större spelinnehav för Spånga medan hemmalaget kontrade med spel på sina offensiva yttrar, inte minst snabbe Dirisa Mugerwa.

Spånga startade som vanligt med en 4-2-3-1-uppställning. I mål Armin Bajramovic, en backlinje med Joseph Kayongo-Mutumba, Kamran Nosrati, Tahsin Anar och Bejoy , "Bigge" Khan, ett defensivt mittfält med Serkan Görgülü och Ralph Paye, ett offensivt sådant med Markus Blomquist,  Liam Hägvall och Wilonjda Fataki, samt med Bryan Chantera på topp.

Halvtimmen in i matchen fick Spånga äntligen ner bollen på marken och Markus, Liam, Wilonjda och Bryan tog sig alltmer enkelt framåt. Det var Liam som inledde målandet, frispelad av målvakten Armin (assist!) tog sig Liam fram och förbi Viggbyholms målvakt (sent inkallad efter skada på ordinarie keeper under uppvärmningen) och slog bollen i öppet mål i matchens 41 minut.

Minuten senare passade Markus fram till Emil som även han sköt i mål till 0-2 vilket höll sig halvleken ut.

- När vi väl fick igång spelet under sista delen av första halvlek kom vår snabbhet till sin rätt, inleder Spångas tränare Jannis Pappas, vi började utnyttja kanterna och skapade tryck framåt, det var viktigt med två mål innan pausvilan.

I halvtidspausen uppmanade Jannis spelarna att inte vara så ängsliga, att våga börja spela, att visa tålamod samt förstås att täppa till bakåt.

Tio minuter in i andra hörsammade Wilondja den uppmaningen, tog sig ensam fram, inklusive en irrationell vändning och drev bollen hela vägen in i mål, 0-3.

Fortsatt spelglädje och offensivitet mot ett alltmer uppgivet och frånsprunget Viggbyholm, dryga tio minuter kvar av matchen passade Christoffer Jönsson fram till Nemanja Marojevic som sköt i mål från närdistans, erfarne "Jönsson" gjorde debut i Spånga med den äran.

- I pausen varnade jag för att Viggbyholm, med sin erfarenhet, skulle öka pressen på vårt försvar, fortsätter Jannis, det blev istället de som fick jaga våra offensiva spelare, vilket tar mycket på krafterna. Extra kul att vi lyckades hålla nollan igen och att killarna som kom in från bänken hade en fruktansvärt bra energi!

- Som helhet är jag mycket nöjd med matchen, avslutar Jannis Pappas, nästa onsdag är dock en helt annan match och vi kommer självklart inte att underskatta Viggan, det är i normalläget ett alldeles för bra lag.

Sju raka segrar och Spånga kan nu titta uppåt i tabellen H4N » , till skillnad från tidigare ängsliga blickar nedåt.

Fast Viggan kommer inte att låta sig förnedras på samma sätt i returen kommande onsdag 26 juni kl 19 på Spånga IP,  be there!

Matchfakta  Viggbyholm  - Spånga

Hägernäs IP, naturgräsplan, 19 juni 2019 kl 19. Molnigt efter tidigare regnskurar, 21 grader. Spånga spelade i blåvitt enligt  4-2-3-1.

Mv Armin Bajramovic
 Backar Bejoy Khan, Tahsin Anar, Kamran Nosrati, Joseph Kayongo Mutumba
 Mittfält   Liam Hägvall, Serkan Görgülü, Markus Blomquist, Bryan Chantera, Wilondja Fataki
 Forwards  Frans Gabro
 Avbytare  Erik Gillsbro (mv), Nemanja Marojevic, Yavuz Akkas, Christoffer Jönsson, Emil Gabro

0-1,  Liam Hägvall,  41 min

0-2, Emil Gabro, 42 min

0-3, Wilondja Fataki, 56 min

0-4, Nemanja Marojevic, 79 min

Bilder

Gå till bildarkivet för 2019 »

Matchen live-sändes på Youtube, med hjälp av Fancloud och kan även ses i efterskott här: