SISTA CHANSEN TILL GARANTERAD PLATS PÅ VÅR KNATTEFOTBOLLSKOLA - ANMÄL ER SENAST DEN 31 MARS!
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herr

Referat: BK Yardies - Spånga IS Fotbollsklubb
Seger för herrarna i första omgången av Stockholm Cup
2018-10-17 09:44
BK Yardies ligger i sjuan och fick därför tre inledande straffar, man satte två medan Spångas målvakt Erik Gillsbro tog den tredje uppe på Tantolundens bollplan på tisdagskvällen. Trots stort spelövertag för Spånga tog sig Yardies upp till 4-1 innan Spånga till slut vann med 4-5.

De inledande två straffmålen gjorde att Yardies backade hem och la sig på försvar medan Spånga kunde spela ut, med spelväxlingar, anfall, hörnor och större bollinnehav. Tyvärr upprepades lagets oförmåga att komma till vassa avslut, man gjorde det alltför svårt i sistaläget. Det dröjde till 37 minuten innan Engin Baran och Frans Gabro spelade flipper i BK:s inre straffområde, till slut fick Frans in bollen i mål och Spånga kunde gå till halvtidsvila med endast ett mål i baken.

Det dröjde dock endast tre minuter innan Yardies utökade ledningen till 3-1 när man stal bollen från Spångas backlinje, sprang sig loss och chippade bollen otagbart över Erik. Fyra minuter senare utökade man sin ledning med ett bra anfall på sin vänsterkant, 4-1 och en seger kändes långt borta för Spånga som dock trummade på med högre tempo och där Bryan Chantera efter fem minuter slet sig loss och sköt i mål till 4-2. Tio minuter senare slog Frans en hörna som efter lite förvecklingar resulterade i ett självmål av BK till 4-3. Strax därefter gjorde Emil Gabro en enmansräd hela vägen in i mål, kvitterat till 4-4.

Högre bolltempo från Spånga gav nya lägen, unge Elliot Oskarsson slog en luftpassning till Bryan som felvänd i halvmånen tog ner bollen på bröstet, vände och sköt på halvvolley i mål, ett riktigt klassmål till 4-5, vilket stod sig tiden ut.

En rättvis vinst för Spånga, viss märktes divisionsskillnaden även om BK Yardies inte alls var ofarliga.

Härnäst väntar Huddingelaget Sörskogens IF, även de från division sju. Matchen ska spelas den 27 oktober kl 13 på Sörskogens IP.

Matchfakta  BK Yardies - Spånga

Stockholm Cup, första omgången Tantolundens BP, konstgräsplan. 6 oktober 2018 kl 20, ljummen höstkväll 11 grader. Spånga spelade i blå-vitt enligt  3-5-2.

MvErik Gillsbro
BackarEdwin Mahisa, Andreas Grönvik, Kim Strand
MittfältFrans Gabro, Markus Blomquist,  Serkan Görgülü, Elliot Oskarsson, Wilondja Fataki

4-5, Bryan Chantera, 82 min

Spånga vidare till andra omgången av Stockholm Cup, match mot Sörskogens IF (7).