Referat: Spånga IS FK - Enebybergs IF
Kryss för herrarna med storpublik under Spångadagen
2018-05-27 08:46
P09-3 bästa hejaklacken, vinnare i kasta-boll, Markus Blomquist, startelvan
Lördagen bjöd på mycket bra förutsättningar när Spångas herrar spelade 2-2 mot gästande Enebyberg: Sol, storpublik och många aktiviteter runt matchen. Spånga tog ledningen, fick en man utvisad för ruff, släppte in två, ganska billiga mål, varpå Edwin Mahisa skarvnickade till oavgjort i matchens 78 minut.

Spånga hade inför matchen  återgått till en 4-4-2-uppställning, med Richie Tumba Kalenda och Marcus Minari på topp, kanske var uppställningen lite ovan för laget. Matchen första 30 minuter bjöd nämligen inte på speciellt många chanser, vilket dock gällde bägge lagen.

Värmen, med 28 grader i strålande sol, gjorde att spelarna fick det tufft under matchen, bolltempot blev förstås lidande, speciellt i slutet av halvlekarna. Dessutom är Enebyberg ett fysiskt starkt lag som stod upp bar på mittfältet. Kombinerat med många felpass från Spånga var första delen av matchen inte speciellt välspelad.

Det var ändå Spångas vänsterbreddare Wilondja Fataki som satte 1-0 en halvtimme in i matchen, med ett välplacerat skott vid Kasper Svedströms stolprot.

Kvarten senare fick samme Wilondja rött kort för en ful tackling på en motståndare på Spångas planhalva. Den efterföljande frisparken slogs hööögt till  Spångas målvakt Erik Lissels bortre stolpe, efter lite flipperspel satte Lukas Sunesson bollen i mål till 1-1, som förstås stod sig halvleken ut.

- Jag är besviken på vår insats under första halvlek, inleder Spångas tränare Micke Wallman, den var inte bara alls, vi gjorde en massa fel, kanske bidrog det nya spelsättet till detta. Dessutom tungt med utvisningen i slutet av halvleken, i pausen snackade vi mycket om att höja oss, trots värmen och att spela rätt.

I halvtid bjöds publiken på att tävla i "kasta-boll-närmast-mittpunkten" och den yngre delen av publiken fick skjuta på Spångas andremålvakt Adam Skeppmark.

Tio minuter in i andra gjorde samme Lukas 1-2, även denna gång på närdistans efter en misstänkt hands på en Enebybergsspelare, domaren Håkan Pettersson var dock obeveklig och dömde mål.

Trots (eller tack vare?) att Spånga var en man kort spelade man upp sig och hade flera bra avslut på mål. Kvitteringen till 2-2 kom kvarten kvar, Markus Blomquist slog en flack frispark mot mål, Spångas långe högerback Edwin Mahisa skarvnickade mycket snyggt i mål.

Fortsatt Spångapress till ful tid, dock utan fler mål. Richard Tumba Kalenda utsågs till bäste spelare i Spånga  medan Enebybergs tvåmålsskytt Lukas Sunesson fick motsvarande titel, inte bara för sina mål!

- Trots en man mindre gjorde vi en väldigt bra andra halvlek, fortsätter Micke, tog de rättalöpningarna och slog bättre passningar. Bägge lagen skapade bra chanser och oavgjort får nog anses vara rättvist, sett till hela matchen.

Vi fortsätter prisskörden: spelare från P09/3 fick en medicinväska skänkt av Intersport för sin insats som hejaklack, flera av dem var rejält hesa efter matchen.

- Kul med mycket publik, säger Micke, jag hade dock förväntat mig fler ungdomslag på läktaren, föreningen får satsa på det nästa gång vi arrangerar en Spångadag.

Från omgången i övrigt (se H4N ») kan rapporteras att Österåker vann knappt mot Bele Barkarby, mittfältskampen vanns av Sollentuna mot Järfälla och Kista SC besegrade Viggan, samtliga matcher med uddamålsvinster. Spånga halkar tyvärr efter, dags för rehabilitering nästa lördag borta mot Vacholm, start 15:30 på Vaxö IP, väl värt en utflykt!

- Tyvärr får vi flera avstängningar i den matchen efter röda och ackumulerade gula kort, vi har dock en bred och jämn trupp att hämta spelare från, avslutar Micke Wallman, tränare i Spånga.