Referat: Spånga IS FK - FC Järfälla
Förlust mot FC Järfälla
2018-04-29 08:58
Kamp om bollen, Marcus Minari, Startelvan, Daniel Senkal
I en tuff derbymatch mot lokalkonkurrenten FC Järfälla förlorade Spånga med 0-1. Spånga hade större bollinnehav men lyckades inte åstadkomma tillräckligt vassa avslut.

Matchen startade trevande då bägge lagen kände på varandra, efter ett tag etablerade Spånga sitt offensiva spel med hög press, medan Järfälla avvaktade och satsade på kontringar. Marcus Minari dominerade mittfältet och slog öppnande passningar framåt, i den 28 minuten till namnen Markus Blomquist som kom fri från sidan men sköt i målets kortsida.

Minuterna därefter hade Spånga en vass sekvens efter en hörna, Spångas långe back Edwin Mahisa slog dock i luften från inre straffområdet. Strax därefter hade Järfälla en frispark från lilla månen, Filip Björklund sköt dock i muren, Filip utsågs efter matchen till FC Järfällas bäste spelare, en ära som även vederfors Spångas energiske forward Markus Blomquist.

Minuten därefter kom Spångas kanske bästa chans: frispark från Frans Gabro, Edwin nickade och målvakten släppte retur till Markus B som nickade strax utanför.

Järfällas bästa chans kom på stopptid: Issa Ikansha diagonalade fram till en frispringande Said Rawufu som dock sköt klart över. 0-0 i halvtid.

-  Det var en match där bägge lagen startade avvaktande, inleder Spångas tränare Micke Wallman, FC flyttade hem och väntade på att snabbt kunna ställa om, medan Spånga började bättre men vi skapade tyvärr få avslut i första.

Järfälla kom taggade tillbaks efter pausen och det dröjde bara två minuter innan långe Issa Ikansha skarvnickade i mål bredvid Spångas långe målvakt Erik Lissel på en frispark till 0-1.

- Det var ett extremt olyckligt baklängesmål, fortsätter Micke, vi har pratat mycket om att vara mycket försiktiga vid fasta situationer.

Målet gav Järfälla råg i ryggen och laget förde matchen den närmaste kvarten, med hög press och flera avslut, Erik var dock en omutlig  vägg i Spångas mål. Spångas Wilondja Fataki kom dock fri på en kontring och fälldes av Mohamed Salah Bulale strax utanför straffområdet, domaren Panajot Gjoka dömde direkt för frilägesutvisning.

- En helt riktigt dömd straff, säger Micke Wallman.

Med en man mer på plan tog Spånga återigen över spelet, men drabbades av "för mycket vilja", anfallen slutade oftast med att en enskild spelare drev bollen till dess att han ensam förlorade den mot flera försvarare, Spånga fick aldrig till spelet och avsluten, istället ökade bägge lagens frustration, vilket visade sig i småruffigt spel och en mängd avblåsningar för ruff.

- På slutet gick vi upp på 3-3-4 och till och med 2-4-4 med Edwin som target player, avslutar Micke, tyvärr utan att lyckas. Som helhet är jag besviken på vår insats, vi borde har kunnat prestera bättre, speciellt med en man mer på plan.

FC Järfällas tidiga mål blev alltså även segermålet och Spånga får ta nya tag, närmast borta mot Kista SC, fredag kväll den 4 maj på Ärvinge Bollplan.