Referat: Spånga IS FK - FC Djursholm
Övertygande seger mot Djursholm
2018-04-14 07:02
Målglädje, Andreas Grönvik, bollpojke och Erik Lissel

Spånga imponerade med effektivt och offensivt spel och vann seriepremiären med 5-0

- Laget visade helt rätt inställning, spelarna var fysiskt starka och löpvilliga, första halvlek var säsongens klart bästa, säger Spångas tränare Micke Wallman.

Nu ska väl i ärlighetens namn sägas att Djursholm inte stod för speciellt vasst motstånd, laget har bara spelat tillsammans i tre veckor, efter att föreningen separerade seniorverksamheten med sin framgångsrika ungdomssatsning. Spångas insats ska dock inte förringas, i första halvlek spelade man bra, med snabba omställningar och ett fördelande mittfält med breddande passningar fram till snabbspringande yttrar, medan ytterbackarna även gavs tillfällen till korridorlöpningar.

Redan kvarten in i matchen kunde vi räkna till sex hörnor, långt och nära slagna av Markus Blomquist och Frans Gabro, dock utan att resultera i mål. Istället var det Wilondja Fataki som passade in till Max Whitman som enkelt sköt i mål från straffpunkten. Fyra minuter senare gjorde unge, 16-årige (fortfarande i åtta dagar!) Elliot Oskarsson sin målpremiär även denna gång på passning från Wilondja.

Några minuter senare fick Spånga ett mål bortdömt för offside, vilket inte hindrade offensiviteten, Marcus Minari nickade snyggt i mål till 3-0 och Markus Blomquist sitt första mål strax därefter på en djupledspassning till 4-0 som stod sig till halvtid.

Djursholm ska ha beröm för fortsatt spel och frånvaro av gnäll. Dessutom kom man i början av andra in i spelet, tog sig fram på sin högerkant och det stod länge 0-0 i halvleken, Spångas offensiv mattades betydligt, kanske var laget "mätt" efter första halvleks uppvisning?

Det dröjde därför till matchens 82 minut innan Markus Blomquist genom sitt andra mål fastställde  slutresultatet 5-0 efter att Djursholms målvakt lämnat retur på ett skott från Spångas nye Semit Arnaut-Biberic.

Spångas utsedda "smakdomare" hade problem att välja bäste spelare i Spånga, valet föll dock på Max Whitman som imponerade stort som offensiv mittfältare i första halvlek. Valet av Mario Kennedy till bäste spelare i FC Djursholm var enklare, han ställde ofta till det för Spångas vänsterförsvar.

- Mittfältet agerade strålande i första halvlek, fortsätter Micke, och varierade spelet på mitten med långa djupledsbollar. William var en klippa i försvaret och vänsterbacken Ango gjorde ett anal farliga räder som skapade målchanser. Extra kul var att när avbytarna kom in under andra halvlek så förbättrades spelet, vi har verkligen inte några andrahandsspelare på bänken.

Från omgången i övrigt (se tabellen ) kan hittills rapporteras segrar för tidigare Division tre-lagen Enebyberg och Österåker, medan "återvändarna" Viggbyholm redan kan noteras för två segrar. Spånga åker till Hägernäs den 21 april för att möta just Viggan, blir säkert en spännande match mellan två målproducerande lag.