Hårt fall mot Hässelby
2017-09-09 17:42

Spånga förlorade med 1-4 på bortaplan mot Hässelby i den 19:e omgången.

Så här rapporterar Spångas tränare Anders Bolmqvist:

"Spånga inledde matchen bra med många bra sekvenser som dessvärre inte ledde till mål. Hässelby spelade samlat i försvaret och försökte ta till vara på de omställningslägen som uppstod.

Hässelby tar ledningen efter en spelvändning där vi inte riktigt följer med djupledslöpande spelare. Trots målet fortsätter Spånga att föra spelet och till slut kvitterar vi på straff genom Engin Baran. Då står matchuret på 42 minuter och känslan är att målet faller psykologiskt viktigt strax innan paus.

Dock hinner Hässelby ta ledning i den 45:e minuten efter ett anfall på vår vänsterkant där bollen når en centralt inlöpande mittfältare som gör 2-1.

Efter pausen fortsätter mönstret med ett spelförande Spånga och ett Hässelby som ställer om. På en sådan omställning gör Hässelby 3-1 en bit in i andra och nu är uppförsbacken brant för Spånga.

Spånga fortsätter under resterande tiden att pressa, skapar en hel del chanser men trycker inte dit bollen i den sista tredjedelen. Dessvärre tar frustrationen över i ett par situationer mot slutet av matchen, vi lägger fokus på olika domslut istället för att koncentrera oss på att krypa närmare i målprotokollet. Strax innan slutsignalen gör Hässelby även 4-1. "

I praktiken innebär resultaten att chansen till kvalplats med stor sannolikhet är borta.